Kırmızı – siyahlı temsilcimiz ilk defa 24 Eylül1972 yılında Ege temsilcisi ile oynadığı maçtan bu yana rakibine karşı büyük fark attığı dikkat çekiyor.

DENİZLİ’YE ÜSTÜNÜZ

Gaziantepspor’un bugün evinde konuk edeceği Denizlispor karşısında bu zamana kadar oynadığı 21 maçta rakibine karşı bariz üstünlüğü bulunuyor.

Kırmızı – siyahlı temsilcimiz, Ege ekibi karşısında şimdi ye kadar oynadığı mücadelelerin 17’sinden galibiyet, 14’ünden yenilgi ve 11’inden de beraberlikle ayrıldı.

Temsilcimiz rakibine galibiyetlerde üstün olmasının yanı sıra gollerde de Denizlispor karşısında daha fazla sevinç yaşadı. Denizlispor ağlarını geride kalan maçlarda 52 defa havalandıran temsilcimiz, buna karşılık kendi kalesinde 44 gole maruz kaldı. Temsilcimiz 27 Ocak 2002 tarihinde deplasmanda oynadığı Denizlispor karşısında sahadan 5 – 2 mağlubiyetle ayrılarak rakibi karşısında en farklı mağlubiyeti alırken, 1973 – 74 ve 1977 – 78 sezonunda ise iki defa 4 – ‘lik galibiyetlerle en farklı skoru elde etti.

EVİMİZDE ŞANS TANIMIYORUZ

Gaziantepspor Ege temsilcisi Denizlispor ile daha önce kendi evinde 21 defa karşı karşıya geldi. Evinde rakibine fazla şans tanımayan kırmızı – siyahlı temsilcimiz, bu zamana kadar oynadığı karşılaşmaların 12’sinden galibiyet, 7’isinden beraberlik ve 2’sşnden de mağlubiyet ile ayrıldım. Kırmızı – siyahlı temsilcimiz, Yeşil – Beyazlı ağlara 33 gol bırakırken, kendi kalesinde ise 17 gol gördü.

MUHARREM TÜRKOĞLU