Gaziantepspor’lu taraftarlar, Okan Buruk’un gitmesinden sonra yeni teknik direktör konusunda farklı görüş belirtti. Bazı taraftarlar, Buruk’un takımı küme düşürmeyerek başarılı bir sezon geçirdiğini dile getirirken, bazıları ise yönetimin takımın başına Gaziantepli bir teknik adamın getirmesinin daha iyi olacağı görüşünde birleşti.

İŞTE O YORUMLAR

ERKAN SAKALIBÜYÜK (KASAP)

ÖZ EVLATLAR GELSİN

Geçen sezon Okan Buruk kısıtlı kadroya rağmen Gaziantepspor’u başarılı bir çizgiye taşıdı. Takım ile sözleşmesi de devam ediyordu bozulmasının bir anlamı yok. Bu sene de kalmış olsaydı hem takımı daha iyi tanımış olurdu hem de biraz daha tecrübelendi daha iyi işler yapardı. Başarılı olmuş ki boşa düştüğü anda Kayserispor hemen aldı.

Tugay Kerimoğlu’nun ismi geçiyor nedense Gaziantepspor yönetimi teknik direktör adaylarına berberliği bizim başımızda öğretiyor. Kariyerli bir futbolculuğu vardı ama teknik direktörlüğü hiç yok bu nedenle kumar oynanmış olur. Eğer bu türde bir teknik direktör alınacaksa kendi memleketinin yetiştirmiş olduğu öz evladını yani Mehmet Polat’ı al. Hiç olmazsa canını dişine takarak takımı çalıştırır ve faydalı olur.

MUZAFFER GÖKDENİZ (CAMCI)

DENEYİMSİZ HOCAYLA HEDEF KONULMAZ

Başarılı olan bir teknik adamla eğer ortada büyük bir sorun yoksa devam edilmeliydi. Okan Buruk belki zaman zaman hatalar yapmış olabilir ama artık biraz daha tecrübe sahibi oldu. Ayrıca kişiliği ve efendiliği ile sevilen birisiydi devam etmesinde fayda olurdu.

Gaziantepspor nedense teknik direktör konusunda acemileri tercih ediyor. Hiç deneyimi olmayan Sergen Yalçın’a ilk defa teknik direktörlük yaptırıldı şimdi ise Turgay Kerimoğlu’nun ismi geçiyormuş. Deneyimsiz antrenörlerle nasıl bir hedef koyabilirsiniz. Ya sıradan bir takım ya da kümeye düşmeme mücadelesi veren bir takım oluruz.

MEHMET ŞERİK (KOZMETİKÇİ)

MEHMET POLAT’A ŞANS VERİLSİN

Gaziantepspor her sene ayrı bir teknik direktörle çalışmak zorunda mıdır. Okan Buruk iyi veya kötü bir yılı sorunsuz bir şekilde tamamladı ve problemsiz bir sezon geçirdi. Bazı maçlarda yanlış oyuncu tercihleri oldu, puan kayıpları da yaşandı ama genel anlamda sıkıntı yaratmadı ayrıca devam eden sözleşmesi vardı bu şekilde gitmesine anlam veremedim.

Yöneticiler aslında teknik direktör konusunda bir değil en az on defa düşünmek zorunda çünkü senin takımını hem en iyi şekilde temsil etmeli hem de oyun bilgisiyle futbolcuların üzerinde otoriter olmalı. Eğer deneyimini bu takım üzerinde kazandıracak bir teknik direktör alınacaksa da Gaziantepspor’un yetiştirdiği ve futbolu bırakmış genç isimlerle de anlaşıla bilinir. Büyükşehir Belediyespor’da teknik direktörlük deneyimi yaşayan Mehmet Polat’a şans verilirse faydalı olacağını düşünüyorum.

MEHMET HÖRMETLER (ESNAF)

5 YILLIK SÖZLEŞME YAPILMALI

Okan Buruk ile iyi bir sezon geçiren Gaziantepspor varken aynı adamla yola devam edilmeliydi. Her sene ayrı bir teknik direktörler çalışmak takıma fazla bir fayda sağlamaz. Futbolcular antrenörü, antrenör ise oyuncuları tanıyana kadar oynanan maçlarda yeterince puan kayıpları yaşanıyor. Bu konuda Gaziantepspor yönetimi yine yanlış bir karara daha imza attı. Şimdi kiminle anlaşacaklar bilemiyorum, bazı isimler duyduk bunlarda ne derece doğrudur o da farklı bir konum. Bir teknik direktörler anlaşma sağlanacaksa onunla en az 5 yıllık sözleşme yapılmalı ve bu süre içerisinde de her ne şekilde olursa olsun arkasında durulmalıdır. İşte o zaman daha iyi sonuçlar alınır.

MEHMET GÖKDENİZ (ESNAF)

GAZİANTEPLİ FUTBOLCULAR GELSİN

Her sene ayrı bir teknik direktörle çalışmanın bir mantığı olamaz. Okan Buruk ile sezon başında yanılmıyorsam 3 senelik mukavele yapılmıştı ama şimdi yeni sezonda çalışılmayacak diyor. Hadi anlaşma karşılıklı olmayıp ta tek taraflı gönderilmiş olunsaydı takımın paraları havaya uçmayacakmıydı. Hâlbuki ki Okan Buruk çok iyi bir başarı yakalamamış olsa da çokta kötü değildi, devam etmesi durumunda önümüzde ki sezon daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Tugay Kerimoğlu’nun ismi geçiyor ama bu zamana kadar hiçbir takımı çalıştırmayan birisinin burda başarılı olacağının garantisi olurmu. Eğer genç bir isim düşünülüyorsa bu Gaziantepli futbolu bıtakmış isimler neden olmasın. Mesela bir Kemal Aslan veya Mehmet Polat bence onlarda bu işi gayet iyi yapabilirler.

ÜNAL ERDEN (TATLICI)

MACERA ARAMAMAK GEREK

Okan Buruk’a sahip çıkılması gerekiyordu, sezonun bitmesiyle hemen gönderilmesi yerine devam eden sözleşmesini sürdürmek daha mantıklıydı. Şimdi takımı bilmeyen tanımayan bir teknik direktör getireceksin onun takımı tanıma aşamasına kadar epey zaman geçer. Her sene ayrı bir teknik direktör ile çalışmanın bir anlamı yoktur. Adam akıllı bir teknik direktör bul, uzun süreli çalışma imkânı ver bak o zaman başarı nasıl oluyor.

Gaziantepspor’un bu saatten sonra macera aramasına gerek yok, Gaziantepli olup ta gittiği her takımlarda başarıyı yakalamış o kadar çok teknik adam var ki hepsi de birbirinden deneyimli. Otursunlar bunlardan biriyle anlaşma sağlasınlar. Erol Azgın’da, Ali Güneş’te, Bünyamin Süral’da, Mehmet Şahan’da, Faik Demir’de, Nurullah Sağlam’da ve hatta yeni gençlerden Mehmet Polat bile imkan verilirse bu takımı çok rahat çalıştırır. Öyle gidip te uzaklardan teknik direktör aranmasın kendi öz evlatlarına güvensinler.

MEHMET ÇALIŞKAN (BERBER)

TUGAY İŞ YAPABİLİR

Gaziantepspor’un bu yönetimine bir türlü akıl erdiremedik gitti. Elinde genç ve sana uzun süreli faydalı olabilecek bir teknik direktör varken gelecek sene çalışmayacağız diyorsun. Ne anlamı var ki bunlara. Okan Buruk başarısız bir teknik direktör değil bu sezon iyi işler yaptı genç ve isimsiz futbolcularla ligi olmamız gereken yerde bitirdi. Aslında devam edilmesinde fayda olurdu. Ben Tugay Kerimoğlu’nun geleceği konusunda bir haber aldım. Galatasaray’da oynarken çok iyi bir futbolcuydu sonra uzun yıllar Avrupa’da kalması ve orada eğitim alması faydalı olur. Gaziantepspor’da bana göre Tugay’da çok iyi işler yapar.

ENES SEVİMLİ (BEYAZ EŞYACI)

BİZE YAKIŞAN İSİM GELMELİ

Okan Buruk’un bu sezonda Gaziantepspor ile devam etmesi gerekiyordu. Sezon içerisinde bazı maçlarda kendisine tepkiler gösterildi ama genel anlamda bakıldığında başarılı olduğunu düşünüyorum. Bence kalmış olsaydı takımı daha iyi tanıma avantajı Gaziantepspor’a daha çok katkı sağlardı. Gelecek sezon için onunla çalışılmamasını mantıklı bulmuyorum. Her sene ayrı bir maceraya atılmak akıllı bir iş değil.

Gaziantepspor süper ligin sayılı takımlarından birisidir bu nedenle bize yakışan bir teknik direktör ile anlaşılması taraftarıyım. Süper ligi ve Türk futbolunu çok iyi bilen, futbolcuların psikolojisinden çok iyi anlayan ve motive etkisi fazla olabilen bir teknik adamla anlaşma sağlanırsa gelecek sezon güçlü bir Gaziantepspor olur.

MUSTAFA ARIKÇI (FISTIKÇI)

UZUN SÜRELİ HOCA GETİRİLSİN

Gaziantepspor nedense teknik direktör konusunda bir türlü istikrarı yakalamış değil. Her gelen teknik direktör manevi anlamda belki katkı sağlayabilir ama maddi anlamda çok paralar götürdükleri kesin. Yazık değil mi hem maddi sıkıntı çekeceksiniz hem de sözleşmesi devam eden teknik direktör ile yolları ayıracaksınız. Yönetim yine yaptığı yanlışlara bir yenisini daha ekledi. Gaziantepspor yönetimi sadece bir sezonluk teknik direktör ile anlaşma yapmasın. Uzun süreli anlaşma yaparak bu konuda süreklilik sağlasın. Bakın Avrupa’da başarılı olan kulüplerin teknik direktörleri uzun vadeli çalışıyorlar ve istikrar yakalıyorlar. Biz neden aynı durumu gerçekleştiremiyoruz ki. Bence Gaziantepli bir teknik direktörle anlaşma sağlanıp ona en az 5 yıl destek verilmelidir.

MEHMET ALİ BOZKAYA (BAKKAL)

HOCAMIZ TÜRK OLMALI

Okan Buruk ile devam edilmesinde fayda olurdu. Yönetim her sene ayrı bir teknik direktör ile çalışma sevdasından vaz geçmesi gerekiyor. Geçen sezon takımda o kadar çok tecrübesiz futbolcu olmasına rağmen onlarla ligi iyi bir yerde bitirdi. Bu sezon biraz daha tecrübe kazanan Okan Buruk ile daha başarılı olacağını tahmin ediyordum ama nasıl ki Gaziantepspor’da işler iyi gittiğinde tekere çomak sokuyorlarsa yine aynısı oldu.

Gaziantepspor’a otoriter ve futbolcuların üzerinde etkisi fazla olan bir teknik direktör gelmesi gerekiyor. Birde yönetim canı sıkıldığında teknik direktörü gönderiyor bu konuda da kesinlikle kulübü haddinden fazla zarara uğratmamak için Türk teknik direktörle anlaşma sağlansın. Yabancılardan hiçbir şekilde fayda gelmez.