Son dönemlerde artan terör tehditleri nedeniyle İslahiye ilçesinde uygulama yapan polis ekipleri araçları didik didik ararken, sürücü ve içerisindekilerin ise Genel Bilgi Toplama sorguları yapılıyor.

Kentin giriş çıkışları ve kent merkezindeki belirli bölgelerinde polis oluşturduğu uygulama noktalarında, gece gündüz denetim yapılıyor. Şüpheli araçları durduran polis ekipleri, araç içerisini ve bagajlarını didik didik aradı. Durdurdukları araçların sürücü belgesi ve evraklarını kontrol eden ekipler, sürücü ve araç içerisinde bulunanların GBT'lerini de sorguluyor. Adana ve Kahramanmaraş istikametinden gelerek, Kilis üzerinden Suriye'ye geçmek isteyen DAEŞ sempatizanları için oldukça büyük önem taşıyan İslahiye ilçesi, aynı zamanda Hatay'daki Amanos dağları ile bağlantısı nedeniyle PKK ve YPG'lilerin de kullandığı güzergahlar arasında bulunuyor.

SUÇLUYA KORKU, VATANDAŞA HUZUR VERİYOR

Kritik ilçeler arasında yer alan İslahiye'de artan polis uygulamaları, vatandaşın da memnuniyetini kazanıyor. Gece yarısı durdurulmalarına rağmen polislere dua eden vatandaşlar, "Yollarda, yeter ki polis olsun. İsterse sabaha kadar uygulama yapsın. Biz de bu vatanın evladıyız. Allah razı olsun kendilerinden. Allah sizleri başımızdan eksik etmesin" diyerek memnuniyetini dile getirdi. Vatandaşlar, güvenlik güçlerine dua ettiklerini belirterek, uygulama ve denetimlerin daha da arttırılması, olası terör ya da saldırılara fırsat verilmemesini istedi. İHA