Şahinbey Belediyesi, toplumda ‘geri dönüşüm’ bilinci oluşturmak için etkinlik düzenledi. 'Geri dönüşüm’ konusuna dikkat çekmek amacıyla Demokrasi Meydanı’nda gönüllülerden oluşturulan bir ekiple çöp toplama faaliyeti gerçekleştirdi.

FARKINDALIK OLUŞTURDULAR

Şahinbey Belediyesi, gerçekleştirdiği faaliyet ile ‘Dünya Temizliği’ kampanyası kapsamında gerçekleştirilen Let’s Do It! (Haydi, Yapalım!) küresel halk hareketinin bir parçası oldu. Projenin uygulanmasındaki amaç, kamuoyunda farkındalık oluşturmak. Özellikle gençlerin dahil edildiği faaliyet ile daha güzel yarınlar ve daha yaşanabilir temiz bir ülke hedefleniyor. Estonya’da, 2008 yılında başlatılan Let’s Do It! Projesi, daha sonraki yıllarda birçok ülkede uygulanmaya başladı. 2012 yılında Türkiye’de de uygulanmaya başlanan projenin Gaziantep’teki öncülüğünü Şahinbey Belediyesi üstlendi.

AMAÇ KİRLİLİĞİ GİDERMEK

Faaliyette katılan gönüllülere teşekkür eden Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Birol Ülger, “Böyle bir organizasyonda, böyle bir etkinlikte proje ortağı olmaktan dolayı mutluyuz. Türk insanların bu konuda dikkatlerini çektikleri için özellikle bu gençlerimize teşekkür ederim. Bu gençlerimiz şuanda birçok mahallemizde, daha doğrusu caddelerimizde, parklarımızda temizlik yapmak suretiyle giydikleri kıyafetlerle topladıkları çöplerle insanlara neler yaptıklarını, ne kadar önemli işler yaptıklarını anlatarak toplumun dikkatlerini çektiler. Buradaki amacımız tabi ki Şahinbey Belediyesi’nin, Gaziantep’in çöplerini toplamak değil. Önemli ölçüde bu kirliliği gidermek, kirletmemek adına bu işi yaptılar. Eğer biz kirletmezsek tabi ki çöpleri de toplamayacağız. Daha hijyen, daha sağlıklı bir ortam olacak. Ben bu konuda gençlerimizin bu duyarlılıkları için kendilerine çok teşekkür ederim" dedi.

BİLGİLİ: 110 ÜLKEDE UYGULANDI

Gerçekleştirilen faaliyete ilişkin açıklama yapan Let’s Do It! (Haydi, Yapalım!) Proje Koordinatörü Hülya Bilgili, “Let’s Do It! hareketi Estonya yerel halkının başlattığı bir çevre temizlik hareketti. Bu hareket, 2012’de ülkemizde de başlatıldı. Proje, şu anda 110 ülkede uygulanıyor. Şuan 110 ülkede Mayıs ayında her yıl ‘Dünya Temizliği’ etkinliği yapılıyor. Gaziantep’te ilk olarak bu yıl düzenli bir organizasyon yaptık. 2015 yılında da daha fazla katılımcı, daha fazla alanda yine bu etkinliği gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Projenin amacı sadece çevre temizlemek değil, halkı da bilinçlendirmektir.” HABER MERKEZİ