'Demokrasi ve Şehitler Mitingi' Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kahraman, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin alana gelmesinin ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Yenikapı'daki miting alanında önce MHP lideri Devlet Bahçeli ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sahneye çıktı, vatandaşları selamladı. Ardından Başbakan Binali Yıldırım eşiyle birlikte halkı selamladı. Sahneye en son çıkan ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan oldu.

Yenikapı'daki miting için vatandaşlar alanı doldururken sık sık "Türk bayrağı dışında bayrak açmayın" anonsu yapılıyor.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez demokrasi şehitleri için dua etti.

Öte yandan mitingden önce herkesin merak ettiği konuşma programı da belli oldu. Mitingdeki konuşma programında devlet protokolü uygulanacak. Meydana ilk gelen lider Başbakan Binali Yıldırım oldu. Havadan, karadan denizden milyonlar Yenikap'ya aktı. Kimisi de yüzerek kıyıya çıktı. Miting alanında 15 Temmuz darbe girişimi gecesi şehit olanların isimleri tek tek okundu. ,-Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" başladı.Vatandaşlar, öğle saatlerinden itibaren Anadolu ve Avrupa yakasından otobüs, Marmaray, metrobüs, metro ve deniz yoluyla Yenikapı Miting Alanı'na geldi. Alan, ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlarla tamamen doldu.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin alana gelişinin ardından "Demokrasi ve Şehitler Mitingi", saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı. Mitingde daha sonra Kur'anı-ı Kerim okundu.Mitingte sırasıyla Devlet Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu, Binali Yıldırım, İsmail Kahraman ve Recep Tayyip Erdoğan birer konuşma yapacak.