HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş 1 Ağustos'ta Gaziantep'e gelerek sivil toplum örgütleriyle buluşacak, daha sonra demokrasi meydanında miting yaparak halktan destek isteyecek.

HDP İl Eş Başkanı Mehmet Karayılan, HDP PM üyesi Mehmet Doymaz ve MEYA-DER Gaziantep Temsilcisi Osman Akdoğan Gazetemizi ziyaret ederek HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın Gaziantep programı ile ilgili bilgi verdi. Doymaz, Selahattin Demirtaş'ın geniş sivil toplum örgütlerinin, etnik kimliklerin, ortak buluşması ve ortak kararı sonucu aday gösterildiğini söyledi.

CHP VE MHP iLE DE MASAYA OTURABİLİRİZ

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci turu ipotek almak gibi bir amaçlarının olmadığını, bu tür iddiaları benimsemediklerini söyleyen Doymaz, "Anahtar durumuna gelirsek gelin oturalım deriz. Bu Ak Parti de olabilir, CHP veya MHP de olabilir. Bizim tek sorumuz, süreci çözecek misiniz olur" dedi.

İKİSİNİNDE BİRBİRİNDEN FARKI YOK

Doymaz, diktatör bir Cumhurbaşkanı gibi, noter gibi önüne geleni imzalayan bir Cumhurbaşkanı da istemediklerini söyledi. Selahattin Demirtaş'ın toplumun hissiyatlarını gözeten biri olduğunu belirten Doymaz, Tayyip Erdoğan ve Ekmeleddin İnsanoğlu için ise, "Birinin diğerinden farkı yok. İkisi de aynı çizginin insanı" diye konuştu.

DEMİRTAŞ MİTİNG İÇİN GELİYOR

Mehmet Karayılan da, Selahattin Demirtaş'ın 1 Ağustos'ta miting yapmak için Gaziantep'te olacağını belirtirken, "Sayın Cumhurbaşkanı adayımız saat 12:00'de Tuğcan Otel'de STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle biraraya gelecek. Saat 16:00'da ise Demokrasi Meydanı'nda halkla buluşacak" dedi. Meral KINACILAR