Özel Sanko Okulları akademisyen, öğrenci, öğretmen ve ilgi duyan bütün Gaziantep sakinlerini Prof. Dr. Ali Demirsoy tarafından verilecek “Renklerin Dansı” adlı söyleşiye davet ediyor.

Renklerin ne zaman, niçin ve neden ortaya çıktığının, canlıların bunu nasıl kullandığının paylaşılacağı söyleşi 5 Mayıs Pazartesi saat 10.00’da Özel Sanko Okulları Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda yapılacak. Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji bölümündeki öğretim üyeliğinden 2011 yılında emekli olan Demirsoy’un, ders kitabı, araştırma, deneme ve bilimsel roman olmak üzere çok sayıda kitabı bulunmaktadır.

ÖNEMLİ ÇALIŞMALARI VAR

Türkiye faunasının yanı sıra çevre, biyolojik çeşitlilik ve biyoloji eğitimi ile ilgili çalışmaları ve giri şimleriyle tanınan Demirsoy, Dünya Biyoloji Olimpiyatları’nda 12 yıl boyunca TÜBİTAK adına Türkiye takımını hazırlayıp yarışmalara katılmas ını sağladı. TÜBİTAK destekli “Ekoloji Temelli Doğa Yaz Okulları’nın oluşumunda yer aldı ve eğitici olarak görev yaptı. BÜLTEN