Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Yüzme Eğitim Sorumlusu M. Adem Demirezer, iyi yüzme bilinse de göletlere girilmemesi gerektiği uyarısında bulundu.

Her yaz mevsiminde Türkiye genelinde çok sayıda boğulma vakasının meydana geldiğini belirten M. Adem Demirezer, boğulma vakalarının büyük bir kısmının göletlerde meydana geldiğine dikkat çekti. Profesyonel yüzücülerin dahi göletlerde boğulma tehlikesi yaşayabileceğini kaydeden Demirezer, amatör yüzücülerin, çocukların ve yüzme bilmeyenlerin serinlemek için veya farklı amaçlarla da olsa kesinlikle göletleri tercih etmemeleri gerektiğine vurgu yaptı. Yetkililere seslenerek ellerini taşın altına koymaları çağrısında bulunan Demirezer, “Maalesef her yaz ayında birçok uyarı yapılmasına rağmen gölet veya su birikintileri yüzünden gerek çocuklarımız, gerekse vatandaşlarımız boğularak hayatlarını kaybediyor. Bu aslında kimsenin elini taşın altına atmadığının kanıtıdır. Buradan yetkililere sesleniyorum. Bu yerlerin denetlenmesi, gerekirse uyarı levhalarının çoğaltılması ve giren vatandaşa ceza verilmesi tarafındayım. Çünkü alacağımız bu önlemler hayati önem taşımaktadır” dedi.

Ailelere de uyarılarda bulunan Demirezer, ailelerin çocuklarını şehir içinde bulunan ve gözetmen denetiminde yüzme eğitimi verilen havuzlara göndermelerinin daha uygun olacağını kaydetti.

BÜLTEN