Halkların Demokratik Partisi Milletvekili Adayı Osman Demirci, sabahın erken saatlerinde fabrikalara gitmek için servis bekleyen işçileri ziyaret etti. Demirci, işçilere HDP’nin çalışma hayatı ile ilgili broşürlerini dağıttı ve sorularını yanıtladı. Asgari ücretin zorunlu harcamaları karşılamaktan çok uzak olduğunu belirten Demirci, “Asgari ücret 1.800 TL’ye çıkarılacak ve vergiden muaf tutulacak. Yıllık ücretli izin hakkı konusunda Avrupa Sosyal Şartı’na konulan çekince kaldırılacak, işçilere yıllık en az bir ay ücretli izin hakkı tanınacak” dedi.

İŞSİZLİKLE MÜCADELE

Güvenceli iş olanağına sahip olamayan emekçiler, işsizlik baskısı altında işlerini koruyabilmek için düşük ücretlerle, kötü çalışma koşullarına rıza göstermektedir. Kayıtsız çalışma önlenecek. İşsizlik Sigorta Fonunun işsizlerce kullanılması kolaylaştırılacak, ödeme koşulları ve miktarları işçiler lehine yeniden düzenlenecek. İşsizlik sigortasının devlet tarafından amaç dışı kullanılmasını engellemek için gerekli yasal düzenlemeler yapılacak.”

Yasalardaki işçilerin aleyhine olan düzenlemelerin iptal edileceğini ve sendika barajının kaldırılacağını kaydeden Demirci, kırlardan kentlere göçü önlemeye dönük, herkesin istediği yerde refah içinde yaşamasını sağlayacak istihdam politikaları geliştireceklerini sözlerine ekledi. HABER MERKEZİ