Av. Nesrin Tuncel, CHP il başkanlığını kazanarak sadece partisinde değil, Gaziantep'te de bir ilke imza attı. Çünkü Gaziantep'te bugüne kadar diğer partilerde de bir kadın il başkanı hiç olmadı. CHP'nin yeni il başkanı Nesrin Tuncel, ilk demecini Gazetemize verdi. Nesrin Tuncel, delege ağalığını yıkacağına söz verirken, ön seçimin olmazsa olmazları olacağını söyledi. Tuncel, "Merkez atama hiç bir kademede kabul edilemez. Gövdemizi taşın altına koyacağız, bu konuda net bir duruşumuz olacak. Meclis üyeliği olur, belediye başkanlığı olur, bütün birimlere adaylıkta olmazsa olmazımız ön seçim olacak. Hatta hatta delege seçimini davul zurnayla, aktif üyelerin katılımıyla yapacağız. Delege ağalığını yıkacağız" dedi.

ÖRGÜTÜMÜZÜN BAŞARISI

CHP'nin yeni il başkanı Nesrin Tuncel, ilk demecini Gazetemize verdi. Böyle bir sonucun kendisi için sürpriz olmadığını, beklediğini ifade eden Tuncel, "Sürpiz olmadı bekliyordum delegeye çok güveniyordum, inanmadığınız yola girmezsiniz. Tabanımıza güvendik, tabanın sesi olduk, tabanın eleştirilerini söyledik. Örgütün iradesi sandığa yansıdı. Bizim başarımız tabanımızın, örgütümüzün başarısı. Süreç içinde 600 delegeye ıslak imzalı mektup gönderdim ve kendimi ifade ettim. "Emek olmadan başarı olmaz. Hepsine tek tek telefon açtım, aradım, yapacağım şeyleri anlattım. Hatta bir çok delege bunun bant kaydı olduğunu sanıyordu" dedi." dedi.

KİMSENİN TAPULU MALI DEĞİL

'Örgütümüz yenilik yönündeki iradesini ortaya koydu. Örgütümüz çalışma azmi olan, ideolojik, dik duruşu olan, kendinin sesi olabilecek adaya oy verdi' diyen Tuncel, "Çok mutluyuz, örgütün iradesi gerçekleşti. Örgüt en iyisini biliyor, yenilik dönüşüm istiyordu. Bu gerçekleşti. Bu parti kimsenin tapulu malı değildir. Bir kadın olarak il başkanı olmam partimiz içinde bir avantaj olacak, daha çok kadın gelecek, gençlik için avantaj" diye konuştu.

KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRECEK

Yönetimde bütün toplum kesimlerinin temsilcisi olduğunu dile getiren Tuncel, "Yönetimde kadın çok, genç çok. Gençlik, çiftçi, kadınlar, STK'ların, sendikaların temsilcisi var, bütün seçmeni kucaklayacak, seçmene köprü vazifesi görecek bir yönetim kurulu olacak. Sadece kadın olmak yetmiyor, CHP'de ideolojik duruş, çalışma azmi, donanım ve sol gelenekten geliyor olmamız başkan seçilmemizde etken oldu" dedi.

DEMOKRATİK OLANI BUYDU

Yönetim kurulu üyelerinin bir adayın anahtar listesinden oluşmadığını, serpme olduğunu dile getiren Tuncel, "Çarşaf liste ile delegenin iradesine ipotek konulmadı. Demokratik olanı da buydu" dedi.

ÖN SEÇİM OLMAZSA OLMAZIMIZ

Nesrin Tuncel, ön seçimin olmazsa olmazı olduğunu, merkez atamanın hiç bir kademede kabul edilemez olduğunu belirterek, "Gövdemizi taşın altına koyacağız, bu konuda net bir duruşumuz olacak. Ön seçim olmazsa olmazımız. Meclis üyeliği olur, belediye başkanlığı olur, bütün birimlere adaylıkta olmazsa olmazımız ön seçim olacak. Hatta hatta delege seçimini davul zurnayla, aktif üyelerin katılımıyla yapacağız. Delege ağalığını yıkacağız. Bu tüzüğümüzde de var" diye konuştu.

KIRSALA YÖNELECEĞİZ

İlk yapacağı işin, kırsala yönelmek olduğunu, kırsalı çok önemsediklerini söyleyen Tuncel, "CHP en çok oralarda kaybediyor, taşra ile merkezi bütünleştirme çabamız var. Hedefimiz partimizi yerelde 16 çıkmazından kurtarmak, genelde CHP'yi iktidarda görmek.Mazbatayı alır almaz çalışmalara başlayacağız. Yarın seçim varmış gibi çalışacağız" dedi." dedi.

KOLU KIRILDI

Bir kadın inadıyla yoluna devam ettiğini belirten Tuncel, “Mücadeleye azmimiz tam, yılmadık kopmadık. Ameliyat olduk, hemen bir saat ardından genel anestezi ile ameliyat olmama rağmen ayılır ayılmaz delegeye koştum. Yine kendimizi anlatmaya çalıştık. Azimle bunun yapılması gerekiyordu. Bu dönemde biz bunu başaramasaydık, Cumhuriyet Halk Partisi, o dar kadrocu o zihniyetten kurtarılamayacaktı. Partiye yeni yüzler gerekiyordu. partiyi büyütmek için yeni inşalar gerekiyordu. onun için kolumun iki yerinden kırık olması, beni engelleyemedi, çalıştık başardık” ifadelerini kullandı.Meral KINACILAR