Türkiye'nin önde gelen teknoparklarında yer alan firmalar sanayicilerle buluştu. TÜBİTAK Başkanı Arif Ergin, gayri safi milli hasıladan araştırma ve geliştirme projelerine ayrılan yüzde 1 olan kaynağı yüzde 3'e çıkarmayı amaçladıklarını söyledi.

Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde 10 teknopark ve 65 firmanın katılımıyla düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, TÜBİTAK Başkanı Arif Ergin, TÜBİTAK Marmara Genel Müdürü Orhan Çömlek, Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ve öğrenciler katıldı.

KAYNAKLAR ARTACAK

AR-GE'ye ayrılan kaynakları artırmayı hedeflediklerini aktaran Ergin, şöyle dedi: "AR-GE'ye ayrılan gayri safi milli hasıla miktarını gerçekten kat kat artırarak yüzde 1 hedefinin üzerine çıkardık. Yüzde 1 hedefi bizi çoğu Afrika ülkesinin önüne geçirdi. Asya ülkelerinin önüne geçmek üzereyiz ama daha yeterli değiliz. Bunu yüzde 3'e çıkarma hedeflerimiz var. Adımlarımızı atarken bu hedefimizi yüzde 3'e çıkaracağız diye atıyoruz."

KONUKOĞLU: DEĞİŞİMİN TEK YOLU ARGE

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu ise, ülkelerin gelişmesinin ve değişmesinin tek yolunun AR-GE ve inovasyondan geçtiğini ifade ederek, "Değişime uğrayabilmek için AR-GE'nin çok önemli olduğunu ve gelişmeleri gerçekleştirebilmenin ve ülkeyi hedeflerine ulaştırabilmenin tek yolunun AR-GE'den geçtiği konusunda hiçbir şüphemiz yok. Bu konuda Gaziantep olarak elimizden gelen bütün mücadeleyi yapıyoruz. Geçmiş dönemlerde başlattığımız projelerimizi sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Projelerimizle Gaziantep'in 2023 hedeflerine ulaşması için var gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu.

COŞKUN BİLGİ VERDİ

Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun da, AR-GE çalışmalarının üniversite ve sanayi yönünde iki yönü olduğunu anlatarak, bunu bildiklerinden dolayı üniversitede intörnlük uygulamasını başlattıklarını söyledi.

SERTİFİKA VERİLDİ

Açılış programının ardından, GSO öncülüğünde Türkiye’de ilk kez bayanlara yönelik düzenlenen simülatörlü forklift operatörlüğü kursunu başarıyla tamamlayan 30 kadına sertifikaları dağıtıldı. TÜBİTAK Marmara Teknokent’te yer alan ve Türkiye’nin ilk ve tek İş makinesi simülatörünü üreten Sanlab Simulatör firması tarafından forklift eğitimi verilen Türk ve Suriyeli kadınlardan oluşan kursiyere sertifikaları, Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Ahmet Arif Ergin, Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, GSO Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TÜBİTAK Marmara Teknokent Genel Müdürü Dr. Orhan Çömlek ve Sanlap firması yetkilisi Salih Kükrek tarafından verildi.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

GSO Başkanı Konukoğlu, kursu tamamlayan kadınların iş bulmaları için takipçi olacaklarını, Gaziantep’teki sanayicilerin yanlarına yerleştireceklerini belirtti.

İKİLİ GÖRÜŞME

Daha sonra kursiyerler, Mavera Kongre ve Sanat Merkezi önünde forklift kullanarak, konuklara mini bir gösteri sundular. Ardından protokol üyeleri, teknokent firmalarının açtıkları stantları gezerek, çalışmaları hakkında bilgi aldılar. Program, Gaziantepli sanayiciler ile programa katılan teknokentlerde faaliyet gösteren firmaların ikili görüşmesi ile devam etti. HABER MERKEZİ