Gaziantep Hayvanat Bahçesinde deri değiştirme dönemi gelen yılanlar, bakıcıları tarafından süt banyosundan geçiriliyor. Özel vitaminli suyla durulanan ve kremle masaj yapılan yılanlar, bu metot sayesinde daha kolay deri değiştiriyor. Hemen her canlının adeta "bebek" gibi bakıldığı bahçedeki yılanların ise deri değiştirme dönemi yakından takip ediliyor.

ÖZEL KREMLE MASAJ

Bakıcılar, yılanların deri değiştireceğine dair belirtilerin ortaya çıkmasının ardından değişimlerini kolaylaştırmak için süt banyosu hazırlıyor. Daha sonra akvaryumlarından alınan yılanlara, büyük bir özenle süt banyosu yaptırılıyor. Vitaminlerle güçlendirilen ılık suda durulanan yılanlar, son olarak özel kremle masaj işlemine tabi tutuluyor. Yılanlar, bu sayede deri değiştirme işlemini kolay atlatıyor.

Hayvanat bahçesinin akvaryum sorumlusu Sedat Taşçı, 16 yıldır sürüngen ve balıklarla ilgilendiğini söyledi.

KOLAY ATLATMALARI ÖNEMLİ

Yılanların deri değişimini kolay atlatabilmeleri için süt banyosu yaptırdıklarını vurgulayan Taşçı, şöyle konuştu: "Bunun dışında vitamin karışımlı suyla da yıkıyor ve kremliyoruz. Hayvanat bahçesinde yaşayan yılanlar genellikle deri değişimi sırasında zorlanıyor. Biz de yaptığımız bu yıkama işlemi ve masajlarla deri değişimlerini kolaylaştırıyoruz. Bu işlemin ardından bir gün sonra yılanlar yeni derilerine kavuşuyor." AA