5 kişinin ölümüne 3 kişinin yaralanmasına, 17 yaşında halasına yalvaran ama boğazı kesilen Halil'in ölmesine

DEĞER MİYDİ ?

İngiltere'de yaşayan ve bir yıl süren evliliğin ardından boşandıkları öğrenilen Polat ve Akar arasında mal paylaşımındaki anlaşmazlığın bedeli ağır oldu… Biri çocuk 5 kişinin hayatını kaybettiği kavgada, tabanca, tüfek ve bıçaklar konuştu. Hayatını kaybeden 17 yaşındaki Halil Baran Gülmez’in halası tarafından boğazı kesilerek öldürüldüğü ortaya çıktı. Halil Baran Gülmez’in bıçakla boğazını kesmeye çalışan halasına bunu yapmaması için yalvardığı iddia edildi.

DÜĞÜNE GELDİLER

Şanlıurfalı olan ve Gaziantep'te bir yakınlarının düğününe katılmak üzere gelen Akar ve Polat ailelerinin düğünde başlattıkları kavga özel bir hastane önüne taşındı. Mal paylaşımı yüzünden çıktığı öğrenilen kavgada tabanca, tüfek ve bıçaklar konuştu. Kavgada 5 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi ise yaralandı.

1 YIL ÖNCE BOŞANMIŞLAR

Edinilen bilgiye göre kavga, iki ailenin çocuklarının boşanması ve mal paylaşımı nedeniyle yaşandı. Yaklaşık 3 yıl önce Süleyman Akar'ın oğlu Bilal ile evlenen Bozan Polat'ın kızı Aynur Polat, anlaşamadıkları için boşandı. Boşanan çiftler arasında mal paylaşımı nedeniyle tartışma yaşandı. İddiaya göre, tartışmaya aileler de katılınca Bozan Polat ve beraberindekiler Mücahitler Mahallesi'nde bulunan hastaneye giderek acil servis önünde bekleyen şahıslarla kavga etti. Kavgada 5 kişi hayatını kaybetti.

HASTANE ÖNÜNDE ÇATIŞMA

Kavganın ardından iki aile, hafif yaralanan yakınlarını Mücahitler Mahallesi’nde bulunan özel bir hastaneye getirdi. Ancak iki aile arasında burada yeniden tartışma başladı. Kısa sürede büyüyen tartışmada öfkelenen taraflar yanlarında bulunan tabanca, tüfek ve bıçaklarla birbirine saldırdı. Ortalığın savaş alanına döndüğü ve takviye polis ekiplerinin gelişiyle sonlandırılan kavgada; 53 yaşındaki Bozan Polat olay yerinde öldü, 49 yaşındaki Remzi Akar, 49 yaşındaki Mahmut İnce, 53 yaşındaki Halil Baran Gülmez ve 51 yaşındaki Ahmet Gülmez ise kaldırıldıkları özel hastanede yaşamını yitirdi.

GÖZALTINA ALINDILAR

Kavga sırasında yaralanan ve acil servise götürülen 58 yaşındaki Süleyman Akar, 26 yaşındaki Salih Akar ve 39 yaşındaki Mustafa Akar'ın ise tedavilerine devam ediliyor. Olayın ardından bölgede inceleme yapan polis, kavgada kullanılan tabanca, tüfek ve bıçaklara el koydu. Kavga sırasında ateşlenen tabanca ve tüfeklerden çıkan bazı kurşun ve saçmaların ise park halindeki araçlara isabet ettiği olayın ardından polis, ölen Bozan Polat'ın eşi Fatma Polat, Sait Polat, Serdar Polat ve Salih Akar’ı gözaltına aldı.

CENAZELER YAKINLARA TESLİM EDİLDİ

Gözaltına alınan şüphelilerin sorgulanmasına devam edilirken, yaşamını yitirmelerinin ardından cesetleri Adli Tıp Kurumu morguna götürülen 5 kişinin cesetleri ise otopsilerinin ardından yakınlarına teslim edildi. Çevik Kuvvet ekiplerinin yoğun önlem aldığı Adli Tıp Kurumu'ndan teslim alınan cenazelerin Gaziantep kent merkezi ile Nizip ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi. Kavgayla ilgili soruşturma devam ederken, polis 2 ailenin ev ve işyerlerinde de yeni bir olay yaşanmaması için önlem aldı..

NELER YAŞANDI ?

Kavgada yaralanan Süleyman (58) ve Mustafa Akar'ın (39) kaldırıldığı hastanede tedavisinin devam ettiği belirtilirken, Süleyman Akar'ın hayatı tehlikesinin sürdüğü öğrenildi. Olayla ilgili Bozan Polat'ın eşi Fatma Polat (59), oğulları Sait (35) ve Serdar Polat (29) ile karşı aileden Salih (33), Abdullah (32), Mustafa (29) ve Muhittin Akar'ın (28) gözaltına alındığı ve emniyetteki sorguları devam ettiği belirtildi. Şüphelilerin araçlarında yapılan aramada ise 3 av tüfeği ve kesici alet ele geçirildi.

TOPRAĞA VERİLDİLER

Kavgada yaşamını yitiren Remzi Akar (49), Mahmut İnce (49), Ahmet Gülmez ve oğlu Halil Baran Gülmez'in (17) cenazeleri, Gaziantep Adli Tıp Kurumundan alınarak Yeşilkent Mezarlığı'na getirildi. Cenazeler, burada toprağa verildi. Aynı olayda hayatını kaybeden Bozan Polat (53) ise Asri Mezarlıkta defnedildi. Yaralanan Süleyman (58) ve Mustafa Akar'ın (39) tedavileri ise devam ediyor. Gözaltına alınan Fatma Polat (59), çocukları Sait (35) ve Serdar Polat (29) ile Salih (33), Abdullah (32), Mustafa (29) ve Muhittin Akar'ın (28) emniyetteki işlemleri sürüyor. İHA - AA - HABER MERKEZİ