Gaziantep Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Celal Pekdoğan'ın, 'Gazi'den Gazi'ye adlı son kitabında, kentimizin tarihiyle ilgili ortaya koyduğu belgeler kamuoyunda geniş yankı buldu. Antep Savunması kahramanlarından Hüseyin İncioğlu'nun torunu M. Enes İncioğlu, yazılanların ve belgelerin tamamının doğru olduğunu belirtirken, "Yanlız 7 çuval belgenin kayıp olduğu belirtiliyor. Bu belgeler kayıp değil, dedem 7 çuval belgeyi tutanakla genel kurmaydan gelen bir heyete teslim etmiş" dedi.

GENEL KURMAY ARŞİVLERİNDE

Dedesi Hüseyin İncioğlu'nun 7 çuval belgeyi sabunhanesinde sakladığının doğru olduğunu anlatan Enes İncioğlu, "Dedem Hüseyin İncioğlu, savaştan sonra evrak karşılığı kaybolduğu iddia edilen belgeleri evrak karşılığı teslim ediyor. Bu belgeler muhtemelen genel kurmay harp tarihi dairesi ve genel kurmayın arşivlerinde" dedi.

HALK FIKRASININ İLK İL BAŞKANI

Dedesi Hüseyin İncioğlu'nun Heyeti Merkeziyenin bir üyesi olduğunu, etrafı şehir 6.bölgenin komutanı, ayrıca 27 semt reisinin reisi olduğunu belirten Enes İncioğlu, "Dedem o yıllarda orduda milis binbaşıdır. 300'den fazla silahlı güce komuta ediyordu. 1. ve 2. Huruç hareketinde görev aldı. 2. Huruçtan çıkan insanlardan. Kırmızı şeritli İstiklal Madalyası sahibidir. Halk Fıkrasının da ilk il başkanıdır" diye konuştu. Meral KINACILAR