Özel Halk Otobüslerinin dava açarak yürütmeyi durdurma kararı verdirdiği 487 dolmuş için büyükşehir belediye meclisinin aldığı meclis kararı iptal edildi. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararını, meclisin dolmuşları büyütme kararı veremeyeceği gerekçesiyle verdi.

MAHKEME YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI VERDİ

Özel Halk Otobüsleri yetkilisi Hasan Basri Dündar, yürütmeyi durdurma kararı için mahkemeye dava açmış ve 487 dolmuşun meclis kararıyla büyütülemeyeceğini belirterek, kararın iptalini istemişti. Mahkeme geçtiğimiz günlerde sonuçlandı ve büyükşehir meclisinin bu yönde bir karar alamayacağına kanaat getirerek yürütmeyi durdurma kararı verdi.

OY BİRLİĞİ İLE MECLİSTEN GEÇTİ

Dün büyükşehir meclisinde gündem maddesi görüşüldü. Gündemin 10. Maddesi olan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisinin 12.04.2013 tarih ve 221 sayılı kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali istemi Gaziantep 2. İdare Mahkemesi'nin E:2013/1024 sayı dava dosyasında açılan iptal davasında mahkemece verilen 10.12.2013 tarihli kararda belirtilen gerekçeler doğrultusunda Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 12..04.2013 tarih ve 221 sayılı kararının, ticari taşıtların çalışma şekil ve şartlarının düzenlenmesi ve bu taşıtların teknik özelliklerinin tespit edilmesi hususundaki bölümünün iptali ve bu yönden mahkemenin yürütmenin durdurulması kararının aynen uygulanması için karar alınması hakkındaki madde oybirliği ile meclisten geçti.

UKOME'DEN KARAR ALINDI

Selami Yetkinşekerci, Özel Halk Otobüslerinin dava açarak yürütmeyi durdurma kararı verdiği 487 dolmuş için belediye meclisinin kararının geçerli olmadığını, mahkemenin UKOME'nin karar alması yönünde karar verdiğini belirten Yetkinşekerci, "Mahkeme kararına uyup meclis kararını iptal ediyoruz" dedi. CHP'li meclis üyesi Mehmet Sucu, hukuk komisyonuna danışmadan iş yapıldığını öne sürerek, "Niye biz bu konuyu hukuk komisyonuna havale etmeden meclisten geçirdik. Madem UKOME'nin karar alması öngörülüyordu biz niye meclisten geçirdik. Mahkemenin kararından sonra UKOME'den karar aldınız?" dedi.

Meral KINACILAR