15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Saraçhane'de iki ayağından vurularak yaralanan Doğan, tedavisinin ardından taburcu edildi. Geçtiğimiz hafta ailesinin yaşadığı Nizip'e gelen ve tedavisine evinde devam edilen karateci İsmet Doğan’ı, Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, İlçe Müdürü Ömer Faruk Yakar ve ilçe antrenörleri evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

“SPORCUNUN AKLINI KİRALAYAMAZLAR”

Ziyaret esnasında açıklamalarda bulunan Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, “15 Temmuz ülkemiz üzerinde oynanan hain ve kalleş oyununun milletimiz tarafından gurur abidesiyle bozulduğu gündür. Gaziantepli sporcumuz İsmet Doğan da İstanbul'da bu hain girişime karşı gösterdiği duruşla gazi olmuştur. Kendisi de bizim gururumuzdur. Bir kez daha kanıtlanmıştır ki, hiçbir hain yapı sporcunun aklını kiralayamaz. Çünkü spor bağlılığını vatanın ve bayrağın birleştirici gücünden almıştır. Ülkesini hiçbir zaman satmayan, aklını hain emellere kiralatmayan yiğit yürekli sporcularımızı buradan kutluyorum. Onlar bu ülkenin gururudur, geleceğidir. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’ın sporcumuz İsmet Doğan’a geçmiş olsun dileklerini de iletmek isterim” diye konuştu.

“ŞEHİT OLMADIĞIM İÇİN ÜZGÜNÜM”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İsmet Doğan, “Müdürümüzün de söylediği gibi sporcu aklını kiralatmaz, kiralatmamalı da. Vatanım ve milletim uğruna gazilik şerefine ulaştığım için mutluyum, aslında şehit olmadığım içinde üzgünüm. Vatan müdafaası söz konusu olunca can feda olur. Bunun en büyük göstergesi tarihimizdir. Bu sebeple bu vatana her zaman canım feda olsun. Geçmiş olsun mesajlarını ileten Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a ve ziyaretime geldiği için İl Müdürümüz Ökkeş Demir’e teşekkür ederim” dedi.

Konuşmaların ardından Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Gaziantepli sporcu İsmet Doğan’a eşofman takımı hediye ederek ziyareti sonlandırdı.