Protokol ile, kırsal kesimlerdeki okullarda öğrenimlerini sürdüren binlerce dar gelirli öğrenciye Fen Bilgisi, Matematik, İngilizce, Rehberlik ve Türkçe ders desteği verilecek.

DERS DESTEĞİ

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri Merkezi (TDPM) iş birliği ile yaşama geçirilecek projeyle, sosyoekonomik imkânları kısıtlı anaokulu, ilköğretim, ortaöğretim, lise düzeyindeki okullarda eğitimlerine devam eden öğrencilere Gaziantep Üniversitesi TDPM akademisyen ve uzmanları danışmanlığında hazırlanan Fen Bilgisi, Matematik, İngilizce, Rehberlik ve Türkçe ders desteği verilecek.

KAMUOYU İLE PAYLAŞILACAK

Bunun yanı sıra öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirecekleri kültür, sanat, spor etkinlikleri düzenlenecek. Yardım kampanyaları başta olmak üzere çeşitli yollarla elde edilen maddi imkanlar, dar gelirli öğrencilerin kullanımına sunulacak. Proje doğrultusunda elde edilen bilgi ve bulgular, Gaziantep halkının ihtiyaçları doğrultusunda gerekli olan insan odaklı Toplumsal Duyarlılık Projelerinin ortak akılla geliştirilmesi, uygulanması ve elde edilen sonuçların kamuoyu ve bilimsel çevrelerle paylaşılması sağlanacak.

ARA DEĞİL, ARANAN ELEMAN YETİŞTİRELİM

Gaziantep’in sanayisi gelişmiş bir kent olmasına karşın Milli Eğitim ile ilişkilerin son derece zayıf olduğunu belirten Gaziantep milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete ise, “Sanayinin, OSB’nin 6-7 tane olduğu bir ilde okullarımızla yeterli işbirliği yok. Üniversitelerle de yeterince yok. Biz bu işbirliğinin, yani hocalarımızın buradaki mesleki ve teknik eğitim okullarımızla işbirliği olacak şekilde bir planlama yapalım. Biz bununla ilgili bir taslak hazırlayacağız. ‘Ne istiyoruz? Siz ne öngörürsünüz?’ bağlamında. Ama, bizim talebimiz hocalarımızın akademisyen bakışının okullarımıza sirayet etmesi” dedi BÜLTEN