Gaziantep’te konut yatırımına ilgi duyulduğunu belirten DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz; “Gaziantepliler yalnızca kendi şehirlerine değil, İstanbul ve İzmir gibi şehirlere de yatırım yaparak konut sahibi olmayı tercih ediyorlar. Yoğun ilgi üzerine 19 Aralık’a kadar uzattığımız İstanbul’da 60 ay, İzmir’de 36 ay vadeli topraktan senetle satış kampanyamızdan tüm alıcı ve yatırımcılarımızın faydalanmasını umarız” dedi.

KONUT YATIRIMI ÖNEMLİ

Gaziantepli yatırımcılarla bir araya gelmekten mutluluk duyacaklarını, özellikle Validebağ Konakları’na Gazianteplilerin yoğun ilgi gösterdiğini belirten DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz; “Yaklaşık 2 milyon kişilik nüfusuyla Gaziantep, Güney Doğu Anadolu’nun en etkin illerinden biri olarak öne çıkıyor. DAP ailesi olarak gönül köprüsü kurmaya ve ülkemizi daha ileriye taşıyacak projelerle yeni ufuklar açmaya geldik. Gaziantep’te yaşayanların en önemli yatırım kalemlerinin başında konut geliyor” dedi.

SAYILAR GÖSTERİYOR

Geçtiğimiz yıl, Gaziantep’te 26 bin 730 adet konutu satışı gerçekleştiğini kaydeden Ziya Yılmaz, şunları söyledi: “Bu oranla Gaziantep, 2016 yılında konut satışlarında 14’üncü sırada yer aldı. Bu yıl ise satış oranlarında artış gözlemleniyor. Yalnızca 2017 yılının ilk altı ayında satılan konut sayısı, 2016 yılındaki toplam miktarın yarısı kadardır. Bu çerçevede Gaziantep’in üreten ve halkına kazandıran bir şehir olduğunu, ekonomiye olan katmadeğerinin yadsınamayacak seviyelere geldiğini söyleyebiliriz. Gaziantepliler yalnızca kendi şehirlerine değil, İstanbul ve İzmir gibi şehirlere de yatırım yaparak konut sahibi olmayı tercih ediyorlar.”

TOPÇUOĞLU: ÖNEMSİYORUZ

İstlife Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Naci Topçuoğlu da Gaziantep’in gerek sanayi – endüstrisi, gerek tarım ve hayvancılık faaliyetleri ve gerekse de turistik öğeleri ile ülke ekonomisine ciddi oranda bir katma değer sağladığını vurgulayarak “Gaziantep Güneydoğu Anadolunun göz bebeği benim ise memleketim. Gaziantep sanayi, ticaret, tarım ve turistik öğeleri ile ülke ekonomisine büyük katma değer sağlayan bir şehir. İş ortağımız DAP Yapı’ yı Gaziantepte görmekten ve Gazianteplileri DAP Yapı ile tanıştırmaktan büyük mutluluk duyacağız” dedi. HABER MERKEZİ