Bir yıl önce AFAD Kurucusu ve işinin uzmanı Gaziantepli Sinan Atakan'ı ani bir kararla görevinden alarak, yerine Halide Edip Adıvar Anaokulunda Müdürlük yapan Ahmet Taşkesen'i atayanların, dün yeni bir karar aldığı ve bu kişiyi Ankara'da bir koleje öğretmen olarak atadığı öğrenildi. Gaziantep adına son derece talihsiz bu gelişmeden sonra, bir yanlış daha yapıldı ve şube müdürü bile olamayacağı belirtilen bir yetkili, AFAD Müdür vekili olarak görevlendirildi.

Gaziantep İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne atanan Ahmet Taşkesen'in, dün AFAD'taki bu görevinden alınarak Ankara'ya öğretmen olarak atamasının yapıldığı öğrenildi. Böylece Son derece önemli bir göreve getirilen ama daha önce gazetemizin gündeme taşıdığı mahkeme kararınca Müdürlük yapamayacağı belgelenen Ahmet Taşkesen'in, alel acele AFAD resmi sitesinden resmi ve ünvanı kaldırıldı.

GAZİANTEP MİLLETVEKİLLERİ NEDEN SEYİRCİ KALIYOR

AFAD gibi önemli kurumun başına Anaokulu Müdürünün getirilmesine seyirci kalan Milletvekilleri eleştiri konusu oluyor. Kentte kamu kurum ve kuruluşlarının başında deneyimli insanların birer birer görevlerinden alınmasına sessiz kalan Milletvekillerinin, AFAD gibi hassasiyet gerektiren kurumun başına getirilen kişiler hakkında sessiz kalması, tepkilere yol açıyor. Son olarak Ahmet Taşkesen'in mahkeme tarafından AFAD Müdürü olamayacağı kararı çıkmasıyla birlikte yaşanan gelişmeler ise, Gaziantep adına büyük bir talihsiz olarak nitelendirildi.

GAZETEMİZ DUYURMUŞTU

Ahmet Taşkesen'in mahkemece AFAD Müdürü olamayacağı kararı ilk kez gazetemizde duyurulmuştu. Daha sonra bu kişinin gazetemize tekzip göndererek, haberi yalanlaması, bu son kararla birlikte tüm gerçeklerin ortaya çıkmasını sağladı. Daha önce AFAD il Müdürlüğü resmi sitesinde Müdür olarak gösterilen Ahmet Taşkesen'in dün apar topar bu resmi kaldırıldı ve Müdürlük sayfası boş bırakıldı.

ANKARA'DA KOLEJE ÖĞRETMEN ATANDIĞI İDDİASI

Öte yandan Ahmet Taşkesen'in Ankara'da Sivil Savunma Kolejine öğretmen olarak atandığı belirtildi. AFAD'a müdür olarak getirilen bu kişinin öğretmenlik yapacağı bilgisi eleştiri konusu oldu ve "siyasilerimiz ana okulu müdürünü AFAD'ın başına getiriyorlar, sonra da tekrar öğretmen olarak başka bir ile atıyorlar. Bu nasıl iştir, Gaziantep'in sahibi yok mu" diye konuştular. HABER MERKEZİ