Şehitkamil Nüfus Müdürlüğü'ndeki yoğunlukla ilgili haberimiz üzerine Gazetemize açıklama yapan Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, nüfustaki yoğunluğun okulların açılması öncesi geçici bir durum olduğunu söyledi. Aydın, "Bu yoğunluk daimi bir yoğunluk değil. Okul öncesi olduğu için vatandaşlardan adres talepleri konusunda büyük bir talep var" dedi.

ŞEHİTKAMİL OBEZ İLÇE

Şehitkamil nüfus müdürlüğünün geçici bir binada hizmet verdiğini, önümüzdeki yıl yeni adresine geçileceğini belirten Kaymakam Aydın, "Fiziki yapı da yetersiz. Yeni yere geçildiği zaman fiziki durumda iyileşecek. Şu anda norm kadroya göre personel var. Fakat burası obez bir ilçe olduğu için nüfus kayıt talebi çok fazla. Personel ihtiyacı da var" dedi.

TAŞRA İLÇELERDEN PERSONEL KAYDIRILACAK

İlçelerdeki fazla personeli buraya kaydırma çalışmaları olduğunu söyleyen Aydın, "Şu anda diğer ilçelerde nüfusa oranla iş hacmi az olan yerlerden, personel takviyesi için İl Müdürümüz çalışıyor. Geçmişte bunu yaptık. Nüfusa günlük olarak 6 bine yakın insan geliyor. Nüfusta günlük 3500-4500 arasında işlem yapılıyor" dedi. Meral KINACILAR