CHP Gaziantep Milletvekili aday adayları dün il binasında biraraya gelerek, PM'nin aldığı karara tepki gösterdi. Ali Şimşek, Av. Deniz Kurtoğlu, Mustafa Yılmaz, Ahmet Yılmaz, Fethi Albayram, Abdullah Odabaşı, Mehmet Atar, Lütfü Demir, İrfan Kaplan, Mahmut Kozbaş, Müjgan Bilen, Naci Kılıç, Mithat Yıldırım, Hasan Öztürkmen, Bayram Yılmazkaya, Şıho Göçmen, Hasan Gür, Hasan Aktaş ve Erdal Geçit, Milletvekili adaylarının merkez yoklaması ile belirlenmesi halinde aday adaylığı için başvurmayacaklarını imzalarıyla deklere etti. Ön seçim isteyen aday adaylarına belediye meclis üyeleri, Şahinbey ve Şehitkamil ilçe başkanları ile çok sayıda partili de destek verirken, bazı partililer, ön seçim isteyen aday adaylarından çoğunun bu toplantıya katılmayıp, deklereye imza atmamasına ateş püskürdü.

SORUMLU DAVRANDIK

Aday adayları adına konuşan Ali Şimşek, il örgütü, ilçe başkanlıkları, aday adayları, belediye meclis üyeleri ve kurultay delegeleriyle birlikte kentimizde seçim başarısı elde etmeye dönük düşünce ve değerlendirmelerini içeren kararları partinin bütün yetkili organlarına ilettiklerini söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi örgüt emekçilerinin iradelerini esas alan demokratik bir aday belirleme yönteminin kentimiz için vazgeçilmez olduğunu belirttiklerini ifade eden Şimşek, "Milletvekili aday belirleme yönteminin kota ve kontenjan kullanılmaksızın yargı denetiminde yapılacak olan bütün üyelerin katılımıyla belirlenmesinin doğru ve olumlu sonuçlar vereceğini Sayın Genel Başkanımıza yazılı olarak sunduk" dedi.

DAĞ FARE DOĞURMUŞTUR

Cumhuriyet Halk Partisinin Anayasasının parti tüzüğü olduğunu dile getiren Şimşek, "Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun bütün platformlarda seçim yöntemine ilişkin beyan ettiği düşünce bizim referansımızdır. Sayın Genel başkan ısrarla bütün üyelerin katılımıyla ön seçim yapılacağını deklere ederek partimizin demokratikleşmesi ve özgürleşmesi noktasında bizlere heyecan ve umut vermiştir. Kilis'e hakim gözetiminde ön seçim Gaziantep'e merkez ataması. Dağ fare doğurmuştur. Beyanlar, parti tüzüğü, örgütsel taammüler yok sayılmıştır. Parti meclisinin aldığı karar uyarınca Gaziantep Yalova ve Eskişehir'inde içerisinde yer aldığı 30 seçim bölgesinde merkez yoklaması ile adayların belirleneceği kamuoyuna deklere edilmiştir" diye konuştu.

GAZİANTEP ÖRGÜTÜNE KUMPAS KURULMUŞTUR

'İl başkanının belirlenmesi sürecinde izlenen yol ve yöntemin, il başkanının açıklamalarının, sinsi bir hazırlığın habercisi olduğunu öngörüyorduk' diyen Şimşek, "Ancak örgütsel ve kurumsal kimliğimize bağlılığımızdan kaynaklı kişiler nezdinde partimizin kamuoyunda yıpratılmasına izin vermedik. Ne yazık ki öngörülerimizin ve örgütsel kaygılarımızın gerçekleştiği bir sürece gelinmiştir" dedi.

UYARIYORUZ

Gaziantep'te 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde yaşanan başarısızlığın yeniden yaşanmasını istemediklerini söyleyen Ali Şimşek, "CHP başarısızlığı açıkça tescilli parti kamuoyu nezdinde itibar erozyonuna uğrayan kişilerin gelecek arayışının ve beklentilerinin sergilendiği bir parti değildir ve olmayacaktır. sergilenen oyunun parçası olmayacağız. İl başkanı ve kentin milletvekilleri Gaziantep Cumhuriyet Halk Partisi tarihi ve gerçeğiyle uyuşmayan parti meclisi kararının değiştirilerek örgütün talep ve beklentileri doğrultusunda karar alınması için acilen sorumluluk almalıdır. Sorumluluktan kaçmaları başka hesapların içerisinde oldukları kanaatimizi güçlendireceği gibi 7 Haziran seçim sonuçları da boyunlarına bir yafta olarak asılı kalacaktır" diye konuştu.

ADAY ADAYLIĞINA BAŞVURMAYACAĞIZ

Şimşek, CHP örgütünün iradesini esas alan bir düzenleme yapılmadığı takdirde, CHP örgütünün kararlarını yok sayan, örgütün belirli kişiler tarafından dizayn edilmesini amaçlayan ve başarısızlığa açıkça mahkum bir merkez ataması yoluyla aday belirlemesi yönteminde milletvekili adaylığına başvurmayacaklarını söyledi.

SERİNDAĞ MİLLETVEKİLLİĞİNİ, KAPLAN'IN ELİNDEN ALDI

Karkamış ilçe başkanı Mehmet Polat, daha önce atama olduğunda Hikmet Çetin'in zor çıktığını belirterek, Kontenjan olduğunda Ali Serindağ, vekilliği İrfan Kaplan'ın elinden aldı. Cennet Süzer nerede?" dedi.

KOTA KONTENJAN İSTEMİYORUZ

Şehitkamil ilçe başkanı Kadir Yücel, 16 mahalle gezdiklerini, Parti görevlilerinin kota, kontenjan istemediklerini belirterek, "Hakim nezdinde ön seçim istiyoruz" dedi.

MECLİS ÜYELERİ DESTEK VERDİ

CHP'li Meclis üyesi Mehmet Sucu, dayatmaları kabul etmeyeceklerini belirterek meclis üyeleri aday adayları ne karar alırsa alsın yanlarında olacaklarını söyledi.

İL BİNASINDA NÖBET TUTACAĞIZ

Şimşek, aday adayları olarak il binasından ayrılmayacaklarını, örgütü Ankara'ya taşıyacaklarını ve orada talep ve beklentilerini ileteceklerini söyledi.

Mustafa Yılmaz, sonradan imza atarken, partililer ismi aday adaylığı için geçen çok sayıda partilinin imza atmaması ve toplantıya katılmamasına büyük tepki gösterdi. Meral KINACILAR