Birinci etap kamp çalışmasının 8’inci gününde Gaziantepsporlu futbolcular Cybex testinden geçti.

Yeni sezon hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdüren kırmızı – siyahlı oyuncular Zirve Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilatasyon Uygulama Merkezinde Cybex (İzokinetik Kas Kuvvet) testine tabi tutuldular.

Gaziantepspor yeni sezon hazırlıklarını Celal Doğan Tesislerinde yaptığı kampla sürdürüyor. Günde yaptığı çift antrenmanla hazırlıklarına devam eden kırmızı – siyahlı ekip dün sabah saatlerinde Zirve Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilatasyon Uygulama Merkezinde Cybex testinden geçti.

Sabah erken saatlerde yapılan teste tüm futbolcular katıldı. Fizyoterapi merkezine 4’erli gruplar halinde giden futbolcuların kas kuvvetleri ölçüldü. Testlerde olumsuz bir netice ile karşılaşılmadığı, sonuca göre kasları zayıf çıkan futbolcuların kamp programı belirleneceği öğrenildi.

KUVVETLERİ ÖLÇÜLÜYOR

Gaziantep’te ilk defa kendi bünyelerinde Cybex (İzokinetik Kas Kuvvet) merkezinin kurulduğunu söyleyen Zirve Üniversitesi öğretim görevlisi ve fizyoterapist Abdullah Ağar, “Geçen sezon başında cihazlarımız tam anlamıyla yetişmediğinden dolayı bu sezon başında Gaziantepssporlu futbolcuları kuvvet testine tabi tutabildik. Burada amaç futbolcuların sağ ve sol ayaklarının kuvvetlerini ölçmek. Eksik olan bacaklar tespit edildikten sonra antrenörler o bölgeye bireysel çalışmalar veya ek besinlerle kuvvetlendirme yaparak sezona futbolcunun daha kuvvetli girmesini sağlarken sezon içerisinde de gerekli tedbirleri ona göre alıyorlar” dedi.

BÖLGEDE İLK

Zirve üniversitesinde ki Cybex (İzokinetik Kas Kuvvet) testi cihazlarının sadece Gaziantep’e değil bütün bölgeye hitap edeceğini aktaran araştırmacı öğretim görevlisi Halil Korkmaz ise yaptığı açıklamada şunlara değindi;

Gaziantepspor’dan sonra Royal Halı Basketbol, Şahinbey Belediyespor voleybol takımları da testlere tabi tutulacak. Adana Demirspor, Adanaspor ve Mersin İdmanyurdu takımları ile görüşmeler devam ediyor ve onlarında testlerini kendi merkezimizde yapacağız”