Vali Erdal Ata, Gaziantep Milletvekilleri ve oda, dernek, sivil toplum örgütü temsilcileri, Cumhuriyetimizin Kurucusu, Büyük Devlet Adamı Mustafa Kemal Atatürk’ü Ebediyete İntikalinin 76. Yıldönümünde saygıyla andılar.

SAYGI, ŞÜKRAN VE MİNNETLE ANIYORUZ”

Vali Erdal Ata, Yüce Türk Milletinin, tarih boyunca Milli Mücadelede vatan ve bayrak sevgisini her şeyin üzerinde tutarak şanlı mücadelesini sürdürdüğünü söyledi. Vali Ata, "Yüce Türk Milletinin Milli Mücadelesi, kadın-erkek, yaşlı-genç demeden, inanç ve kararlılığının sembolü olarak Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş, bu destansı kahramanlığın mimarı Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında, tüm dünya, bir ulusun küllerinden yeniden doğuşuna tanıklık etmiştir. Mustafa Kemal'in 19 Mayıs 1919'da Samsuna çıkışı ile başlayan ve 30 Ağustos 1922’de zaferle biten Milli Mücadelemiz, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetimizin ilanı ile taçlanmış, aynı zamanda cumhuriyet, Türk Milletinin hürriyet ve bağımsızlık aşkının dünyaya ilanı olmuştur. Aziz vatanın şehit kanlarıyla çizilmiş sınırları, ay yıldızlı bayrağı, milli birlik ve beraberliği, her Türk ferdinin canından aziz bir emaneti olarak, dünya durdukça yaşayacaktır. Atatürk’ün “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” vecizesi, Cumhuriyetimizin ebediliğine olan sarsılmaz güven ve inancın bir ifadesidir. Büyük Önderin ebediyete uğurlanışının 76. yıl dönümünü, milletçe canımızdan aziz bildiğimiz şanlı bayrağımız ve kutsal vatanımız ve Cumhuriyetimize her zamankinden daha çok sahip çıkarak andığımız, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi; rahmet, saygı ve minnetle anıyoruz" dedi.

MODERNLEŞME SÜRECİNİ BAŞLATTI

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Türk milletinin hiçbir şart altında boyunduruk altında bulunmayacağını bildirdi.

Erdoğan, "10 Kasım Atatürk'ü Anma ve Atatürk Haftası" dolayısıyla yayımladığı mesajında, Cumhuriyet döneminde hayata geçirilen inkılap ve reformların demokratik, modern, hür ve müreffeh Türkiye'nin temellerini atarak büyük bir dönüşüm ve modernleşme sürecini başlattığını belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin, milletin büyüklüğünü, gücünü, öz güvenini, tarihteki ve uygarlığın gelişme sürecindeki rolünü gösteren bir eser olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Türk milleti hiçbir şart altında boyunduruk altında bulunmayacak. Devrin modern silahlarıyla dahi sonuç alınamayan mücadelede iradesini 'Ya İstiklal ya Ölüm' seslenişiyle ortayla koymuş ve bundan da asla ödün vermemiştir. Cumhuriyetimizin kuruluş idealine uygun olarak özgür ve müreffeh dünyanın güçlü bir ülkesi, medeni milletler camiasının saygın üyesi haline gelmiştir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Cumhuriyet değerlerimizi her türlü siyasal ve toplumsal tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet payidar yaşaması ve egemenliğini muhafaza ederek, küresel alanda cazibe ve güç merkezi olmasının, kuruluş yıllarındaki muazzam birliktelik ruhunun tekrar gösterilmesinden ve milletin kendi kaderine hakim olmasından geçiyor. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve aziz şehitleri saygıyla anıyoruz."

GURURLA GELECEĞE YÜRÜYORUZ

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının 76. yıldönümünde saygı,minnet ve rahmetle andığını belirtti.

Koçer, yayımladığı mesajında, Gazi Mustafa Kemal'in yalnızca yetenekli bir asker,başarılı bir komutan, örnek bir lider değil, aynı zamanda dünyanın hafızasına kazınmış,tarihe malolmuş saygın bir yer edinmiş büyük bir şahsiyet olduğunu belirterek şunları söyledi:"İstiklal mücadelemizin ve nihayet Cumhuriyetin mimarıdır. Yokluğa ve her türlü zorluğa rağmen kazanılan başarının,zaferinin baş aktörüdür. Gelecek nesillerin emanetçisi olan bizler, milli mücadele ruhuna uygun düşünmek,yaşamak ve çalışmak mecburiyetindeyiz.Gazi'nin "Büyük devletler kuran ecdadımız, büyük ve şumullü medeniyetlere de sahip olmuştur. Bunu aramak, tetkik etmek, Türklüğe ve cihana bildirmek bizler için bir borçtur." vecizinde olduğu gibi bugün biz de gururla,onurla, ümitle ve kararlılıkla geleceğe yürüyoruz.Türkiye artık bölgesinde örnek gösterilen yıldız bir ülke, dünyanın en büyük 16. ekonomisidir.Eğitim,sağlık,ulaştırma,enerji,sanayi,dış ticaret ve daha pek çok alanda bölgenin ve dünyanın güçlü,başarılı, saygın bir ülkesi olmuştur.Birlik ve beraberlik bu toprakların,bu milletin her zaman en büyük hassasiyeti olmuştur.Her türlü entrikaya, kurulan tuzaklara ve oynanan oyunlara rağmen Türkiye; birbirine daha da kenetlenen, barış ve adaleti yalnızca sınırları içinde tesis eden değil kendi coğrafyasında da savunan ve tesis etmeye çalışan ülke olmuştur. Bu düşüncelerle, vefatının 76. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü,silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla, şükranla ve rahmetle anıyorum."

ÜLKEMİZE SINIF ATLATMIŞTIR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 76. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Şahin, yayımladığı mesajda, Atatürk’ün üstün askeri dehası ve kararlı duruşuyla başarılı bir komutan ve lider olarak, milli belleğimizde ve dünya tarihinde saygın bir yer edindiğini söyledi.

Bugün Atatürk’ün aziz hatırasını yad ederken, Türkiye’yi onun gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda var güçle çalıştıklarına işaret eden Şahin, şöyle konuştu:“Atatürk, barışçı kimliği, reformları, düşünce ve aksiyonlarıyla dünya tarihine yön veren, tüm insanlığın saygı duyduğu bir liderdir. Türk milletinin kendisine verdiği görevi en iyi şekilde yerine getiren Atatürk, vizyonu, öngörüleri, geniş bakış açısı ve yaptıklarıyla, ülkemize sınıf atlatmıştır. Otoriter rejimlerin güçlendiği bir dönemde, millet egemenliğine dayalı Cumhuriyet’in kurulması, Atatürk’ün ve yüce Meclisimizin demokrasiye olan inancını daha o yıllarda ortaya koymuştur. Cumhuriyet’in halka dayanan dinamik yapısı yıllar içinde demokrasinin tüm ilke ve kurallarının hayata geçirilmesine imkan sağlamıştır. Cumhuriyetle demokrasiye geçişin temelleri atılmıştır.”

Cumhuriyet’ten bugüne dönem dönem sıkıntılar yaşansa da halkın iradesi ve egemenliğine sahip çıkması sayesinde Türkiye’nin askeri, siyasi ve ekonomik krizlerin üstesinden geldiğini, demokrasinin evrensel standartlarını oluşturmak için ciddi adımlar atıldığına dikkati çeken Şahin, "Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü o’nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmetle ve şükranla anıyorum.’’

MİLLETİMİZE HAK ETTİĞİ SAYGINLIĞI DÜNYAYA KABUL ETTİRDİ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 76’ncı yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Tahmazoğlu mesajında, "Milleti ile birlikte giriştiği bağımsızlık mücadelesini yine milletinin destek ve azmiyle çağdaş bir Cumhuriyet ile taçlandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 76’ncı yıl dönümünde saygı, şükran ve rahmetle anıyorum. 10 Kasım artık O’nun aramızdan ayrılışının anma ve matem günü olmaktan çıkarak, bize bıraktığı eserlerin zenginleştirilmesine ve yeni nesillere daha iyi anlatılmasına vesile olmaktadır. Milletimiz, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tarihin gördüğü en şanlı zaferlerden birini kazanarak, bundan 91 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuş, bayrak, vatan ve hürriyet aşkını tüm dünyaya göstermiş kahraman bir millettir. Milletimizin bu mücadelesi, bir milletin yeryüzünde var olma çabasının eşsiz timsali ve mazlum milletlerin rehberi olarak, tarihte şanlı bir yere sahiptir. İçinde bulunduğumuz şartlara ve dayatmalara rağmen ülkemizi yıpratmak isteyenlere karşı, millet ve devlet olarak birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğimizi göstermek, Ulu önderimizin ölüm vefat yıl dönümünde dünyaya vereceğimiz en güçlü mesaj olacağı inancındayım. Bu duygu ve düşüncelerle bugün, kurduğu ve her geçen yıl içerde ve dışarda değeri daha fazla anlaşılan ve takdir edilen Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91’inci, aramızdan ayrılışının 76’ncı yılında milletimize hak ettiği saygınlığı dünyaya kabul ettiren Büyük Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını minnet, şükran ve rahmet duyguları ile anıyorum"dedi.

CUMHURİYETİMİZ DİMDİK AYAKTA

AK Parti il başkanı Uzer, Gazi Mustafa Kemal'in "en büyük eserim" dediği Cumhuriyetin 90 yıl boyunca yaşanan tüm badirelere rağmen gururla, onurla dimdik ayakta ve geleceğe her zamankinden daha büyük bir ümit ve kararlılıkla yürüdüğünü belirtti.

Uzer, Atatürk'ün vefatının 76. yılı nedeniyle yayımladığı mesajda şunları söyledi :"Gazi Mustafa Kemal, üstün askeri dehası ve kararlı duruşuyla, başarılı bir komutan ve lider olarak, milli belleğimizde ve dünya tarihinde saygın bir yer edinmiştir. Atatürk, önderlik ettiği istiklal mücadelesinin kazanılmasının ardından Cumhuriyeti kurduğunu, daha sonra istikbal mücadelesine de önderlik ederek, ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için yoğun bir gayret gösterdi. Bu şuurla bugün bizler, istiklal ruhuna ve kuruluş felsefesine sıkı sıkı sarılarak, Cumhuriyetimizin ideallerini ve hedeflerini, aziz milletimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmek için aynı heyecanla, azimle çalışmaktayız. Gazi Mustafa Kemal'in 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyetimiz, 90 yıl boyunca yaşanan tüm badirelere rağmen, gururla, onurla, dimdik ayaktadır ve geleceğe her zamankinden daha büyük bir ümitle, daha büyük bir kararlılıkla yürümektedir. Türkiye bugün bölgesinde yıldızı parlayan, örnek gösterilen bir konuma yükselmiş ve dünyanın en büyük 17. ekonomisi olmuştur. Gaziantep ise Türkiye’de ve bölgesinde gerek kalkınması gerekse de huzur, barış ve kardeşlik anlayışının tesisi bakımından Türkiye’de birçok ile örnek olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yurtta Sulh cihanda Sulh ilkesi günümüzde de önemini korumaktadır. Bizler, gelecek hedeflerimize doğru emin adımlarla yürürken, birlikte, beraberlikte, kardeşlikte ısrarcı olmaya devam edecek, özgürlüklerden, temel haklardan, ileri demokratik standartlardan asla taviz vermeden, barış, huzur ve emniyet içinde Gaziantep’i ve Türkiye'yi büyütmeyi, yüceltmeyi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu düşüncelerle, vefatının 76. yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'i ve tüm silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi tekrar şükranla ve rahmetle anıyorum."

ATATÜRK GÖNLÜMÜZDE YAŞIYOR

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 76. ölüm yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, büyük önderi ölüm yıl dönümünde bir kez daha saygı ve özlemle andıklarını söyledi.

Başkan Rıdvan Fadıloğlu, doğadaki tüm canlılar gibi insanoğlunun da yaşamının bir sınırı olduğunu, ancak bazı insanların yaşamları boyunca yaptıkları eserlerle, insanlığa yapmış oldukları hizmetlerle, yaşamlarından sonra da varlıklarını sürdürdüklerine dikkat çekti. Başkan Fadıloğlu; "Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, dahi düşünceleriyle gerçekleştirmiş olduğu kurtuluş mücadeleleri ve zaferlerle halen gönlümüzde yaşamaktadır. Yok olmuş bir imparatorluğun küllerinden yeni bir devlet oluşturan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk insanının gücünü tüm dünyaya açıkça göstermiştir. Atatürk ilke ve inkılaplarıyla çağı yakalayan ve sürekli gelişen ülkemiz, bugününü elbette büyük öndere, silah arkadaşlarına, şehitlerine ve gazilerine borçludur. Aziz Türk milleti olarak, emanet almış olduğumuz cumhuriyetin ilelebet muhafaza ve müdafaası için kendimize düşen görevleri en iyi şekilde yapmalıyız. Bilimde, teknolojide, eğitimde ve kısacası tüm alanlarda büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerini rehber alarak atılımlar yapmalıyız. Çünkü, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk de Cumhuriyeti inşa sürecinde hep ileriye bakmış ve ileriye yürümeyi emretmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygıyla ve rahmetle anıyor ve ruhları şad olsun diyorum” dedi.

BİZE DÜŞEN ONUN ESERLERİNİ YAŞATMAK

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 76. yıl dönümünde bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz"dedi.

Atatürk'ün, tüm yaşamını milletine adayarak,milli mücadele yolunda tüm zorluklara göğüs geren bir lider olduğunu kaydeden Tiryakioğlu,"Bizlere bugün düşen en büyük görev ve hedef onun bıraktığı eserleri yaşatmak ve yeni nesillere aktarmak olmalı. Türk milletine çağdaş uygarlık kapılarını açarak Cumhuriyet gibi önemli bir kazanımı miras bırakan Atatürk'ün fikirlerinin yaşatılmasının ve yüceltilmesinin hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu asla unutmamalıyız.Bu nedenle yönünü aydınlık yarınlara çeviren, müreffeh ve güçlü bir Türkiye için var gücümüzle çalışmaya, üretmeye devam etmeliyiz. Bu duygularla Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 76. yıl dönümünde bir kez daha saygı,minnet ve özlemle anıyoruz" ifadelerini kullandı.

BİZLERE IŞIK TUTMAYA DEVAM EDİYOR

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 76. yılı dolayıyla bir mesaj yayımladı.

Konukoğlu, mesajında, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanımız Büyük Önder Atatürk'ün fikirlerinin kendilerine her zaman yol gösterici olduğuna dikkat çekti.

“Bağımsızlık mücadelesini başlatan ve zafer sonrasında Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Büyük Önder Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 76. yılında rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz” diyen Konukoğlu, mesajında devamla şu görüşlere yer verdi: “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün fikirleri, ilk günkü önemi ile bizlere yol göstermeye, ışık tutmaya devam ediyor. Gaziantepliler olarak Atatürk başta olmak üzere, bu güzel vatanı bize emanet eden şehitlerimiz ve gazilerimize layık olmak amacıyla şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da çaba göstermeye devam edeceğimize olan inancımla milletimize başsağlığı diliyorum.”

MATEMDE DEĞİLİZ

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 76. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan GTO Başkanları Matem tutmadıklarını, Atatürk’ün en büyük eseri Cumhuriyeti ebediyete taşımak için çalıştıklarını ifade ettiler.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 76.yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ve Meclis Başkanı Ali Yener, "Büyük liderlerin arkasından matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir. Bizler

Atatürk'ün en büyük eseri olan Cumhuriyeti ebediyete taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz” dediler.

Bartık ve Yener mesajlarında şu ifadelere yer verdiler:“Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, liderimizi, Gaziantepli hemşerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Böylesi büyük liderlerin arakasından matem tutmak değil, fikirlerine, eserlerine sahip çıkmak gerekir. Atatürk’ün en büyük eseri ve bizlere emaneti olan Cumhuriyeti, Cumhuriyetin değerlerini her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek, Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşımak için çalışıyoruz."