* Bugünkü hükümetimiz, devlet teşkilâtımız doğrudan doğruya milletin kendi kendine, kendiliğinden yaptığı bir devlet teşkilâtı ve hükûmettir ki, onun ismi Cumhuriyettir. Artık hükümet ile millet arasında mazideki ayrılık kalmamıştır. Hükümet millettir ve millet hükûmettir. Artık hükûmet ve hükûmet mensupları kendilerinin milletten ayrı olmadıklarını ve milletin efendi olduğunu tamamen anlamışlardır. 1925 (Atatürk'ün S.D. II, S. 230)

TÜRK milletinin yeniden doğuşu ile kurulan Cumhuriyetin 91 yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz… Milletimiz Cumhuriyet rejimi ile kazandığı değerleri, toplum hayatının vazgeçilmez unsuru olarak benimsemiş, karşılaştığı sorunları ise Cumhuriyet'e olan sadakati sayesinde birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı bilmiştir. Bu değerlerimizin sonsuza kadar korunacağının unutulmaması gerekir. Atatürk'ün kuruduğu çağdaş, demokratik ve laik cumhuriyetimizi son sonsuza kadar yaşatmak her Türk vatandaşının asli görevi olmalıdır.…

BÜYÜK KUTLAMA

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bir çok etkinlikle kutlanacak. Vali Erdal Ata'nın tebrikleri kabulü ile başlayacak olan kutlamalar, Kamil Ocak Stadyumu'nda devam edecek. Hava yağışlı olduğu taktirde ise kutlamalan Kapalı spor salonunda yapılacak. Törenlerde Vali, Garnizon Komutanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı törene katılanların ve halkın bayramlarını kutlayacak. Resmi geçit töreninin yapılacağı kutlamalarda aynı gün havai fişek gösterisi de yapılacak.

KOÇER: EN BÜYÜK ZAFER

Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, "Bağımsızlık için büyük bir inançla düşmana karşı verilen mücadelenin yanı sıra yokluğun neden olduğu her türlü zorluklada savaştığımız istiklal mücadelesi sonrasında elde ettiğimiz büyük zaferi, Cumhuriyet ile taçlandırışımızın 91. yıl dönümünü kutluyoruz. 100 yıla yaklaşan bu süreçte ve öncesinde, üzerinde yaşadığımız bereketli ve eşsiz güzelliğe sahip coğrafyadaki ülkemiz, her zaman arzulanmış,hedef alınmış ve bu nedenle bütünlüğüne yönelik açık ve gizli saldırılar ile oyunlara maruz kalmıştır.Tarihte ve bugün ortaya koyduğumuz mücadele, Türk milletinin hiçbir saldırıya boyun eğmeyeceğini ve entrikalar ile sergilenen oyunlara gelmeyeceğini ortaya koymuştur. Birlik ve beraberliğimiz ile ülkemizdeki huzur ve kardeşlik ortamına yönelik hain saldırıların sona ermesinden maalesef rahatsız olanlar var. Son aylarda cereyan eden toplu olaylara destek veren ve yıllardır evlatlarımızı şehit edenlerin arzuladıkları hedefe hiçbir zaman ulaşamayacağına olan inancım tamdır"

BAKBAK: GURURLUYUZ

AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ise "Cumhuriyetimizin ilanının 91'inci yıldönümünü heyecan ve gururla kutluyor, millet olarak bu büyük mutluluğu hep birlikte paylaşmanın sevincini yaşıyoruz. 91’inci yaşını kutladığımız bu günde, Cumhuriyetimizin tüm kazanımlarına, ilke ve inkılaplarına duyulan inanç ve sadakatin bugün de ilk gün ki gibi devam ettiğini, halkımızın bu emanete nasıl sahip çıktığını görmekten duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Bu bağlılık devam ettiği sürece Cumhuriyetimiz tüm kurumlarıyla birlikte ilelebet yaşayacaktır. Bu vesilelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen bütün istiklal kahramanlarımızı rahmetle ve şükranla anıyor, bütün vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyorum"

ERDOĞAN: GURURLU VE COŞKULUYUZ

AK Parti Gaziantep Milletvekili MEhmet Erdoğan ise, "Ezelden ebede akıp giden şanlı Türk tarihinin mühim bir aşaması olan Cumhuriyetimizin 91.yıldönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Cumhuriyet; Türk milletinin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin destanı olan Cumhuriyet aziz milletimizin özgürlük ve bağımsızlığının simgesidir. Bu tarihi gün dolayısıyla, başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, devletimizi kurup Cumhuriyetimizin ilanında emeği gecen herkesi rahmet ve minnetle anıyor, hemşerilerimizin Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik ediyorum"

ŞEKER: GELECEK KUŞAKLAR ÖNEMLİ

CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında “Kurtuluş ve kuruluş mücadelesinde bulunarak bizlere tam bağımsız onurlu bir yaşam ve çağdaş bir devlet armağan edenlere minnettarlığımız sonsuzdur” dedi. Ülkemizin Kurtuluş savaşıyla esaretten, Cumhuriyet ile de çağdışılıktan kurtulduğunu ifade eden Şeker şunları söyledi: “Türk milleti yokluk ve yoksulluğa rağmen emperyalizme karşı verilen olağanüstü mücadele ile bağımsızlığına kavuşmuştur. Cumhuriyet’in ilanı ile de tebaa olmaktan çıkıp vatandaş konumuna yükselmiş, devlet yönetimi kişi iktidarından alınarak millet iradesine teslim edilmiştir. Bu nedenle 29 Ekim, Ulu Önder Atatürk’ün de nitelemesiyle ‘en büyük bayramımız’ dır. Kuruluş ve kurtuluş mücadelesinin temel aldığı özgürlük, eşitlik, adalet, demokrasi ilkelerini yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak da hepimizin öncelikli görevi sorumluluğudur.”

UZER: BAĞIMSIZLIKTAN TAVİZ VERMEYECEĞİZ

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Cumhuriyetin 91. kuruluş yıl dönümünü ve Cumhuriyet Bayramını heyecanla, gururla, onurla, coşkuyla, umutla kutladıklarını söyledi. Uzer, mesajında şu ifadelere yer verdi; "Kamu düzeni , milli birlik ve kardeşliğimizi bozmak üzerine hesap yapanlar oyun kuranlar karşısında; nasıl bağımsızlık mücadelesinde omuz omuza vererek savaşmış, kazanmış ve kalkınmışsak bugünde aynı inançla omuz omuza vererek bu ülkenin kalkınması için çaba göstereceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu tarihi gün dolayısıyla, başta büyük devlet adamı ve eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Harbi Kahramanlarımızın, ebediyete intikal eden devlet adamlarımızın, dökülen kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan, vatanımızın ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü için can veren aziz şehitlerimizin hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, kahraman gazilerimize en derin şükranlarımı sunuyor, milletimizin ve tüm Gaziantepli hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle tebrik ediyorum."

KONUKOĞLU: DEĞERLERİ YAŞATMALIYIZ

Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı gururla kutladıklarını belirtti. Konukoğlu, yayımladığı mesajında, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde büyük bir kahramanlık destanı yazılarak kazanılan milli mücadele sonucunda kurulan Cumhuriyetimizin 91. yıl dönümüne ulaşmanın mutluluğu içerisinde olduklarını ifade etti. Cumhuriyetin ilanının siyasi bir devrim olduğunu, egemenliğin kaynağının millete ait olduğunun kabul edildiğini vurgulayan Konukoğlu, Cumhuriyetin tüm değerleriyle birlikte sonsuza kadar yaşatılmasının herkesin ortak sorumluluğu olmasa gerektiğini bildirdi.

YILMAZ: KUTLU OLSUN

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tamer Yılmaz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Yılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Cumhuriyetimizin 91. kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Türk milleti, varlığına kastedenlere karşı verdiği Kurtuluş Savaşı’nı zaferle bitirmiş ve kurduğu Cumhuriyet’le, tarih sahnesindeki önemli yerini yeniden kazanmıştır. Cumhuriyet, büyük Atatürk’ün gerçekleştirdiği en büyük devrim, milli tarihimizin kaydettiği en büyük atılımdır. 29 Ekim 1923’te, sadece bir rejim değişikliği yapılmamış, aynı zamanda bir milli devlet de kurulmuştur. Türk toplumu, Kurtuluş Savaşı’yla düşmandan, Cumhuriyet’le çağdışı kalmış kurumlara bağlılıktan kurtulmuş; tebaalıktan çıkarak, eşit haklara sahip vatandaşlardan oluşan çağdaş bir millet haline gelmiş; devletinin yegâne ve gerçek sahibi olmuştur” dedi.

KISA: ÖDÜN VERMEYELİM

Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, "Aziz Milletimiz, insan karakterine en uygun rejim olan Cumhuriyet rejimi ile kazandığı değerleri, toplum hayatının vazgeçilmez unsuru olarak benimsemiş, karşılaştığı sorunları ise Cumhuriyet'e olan sadakati sayesinde birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı bilmiştir. Cumhuriyetimizin 91. yılını kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve de kararlılığı içindeyiz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve ulusumuzun birliğine her zamankinden daha çok ehemmiyet veriyoruz"

KILÇIK: BİRLİK VE BERABERLİK ÖNEMLİ

MÜSİAD Gaziantep Başkanı Kurt Ali Kılçık, "Kuruluşundan bugüne kadar coşkuyla kutladığımız Cumhuriyet Bayramı'nın bu yıl da birlik ve beraberliğimize vesile olmasını dilerim" dedi.Kılçık mesajında, "Kuruluşundan bugüne kadar coşkuyla kutladığımız Cumhuriyet Bayramı'nın 91. yılında da birlik ve beraberliğimizin daha da pekişmesine vesile olacağı ve bizi her zamankinden daha çok birbirimize bağlayacağı düşüncesindeyim" diye kaydetti. Kılçık, "Tarihimizde yaşadığımız tecrübelerimizi değerlendirdiğimizde, bugün yaşanan sorunları ve krizleri aşabilmenin yolunun birlik, beraberlik ve çok çalışmaktan geçmekte olduğu aşikardır" dedi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT