Cumhuriyetimizin 92. Yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de büyük bir coşku ve gururla kutlandı. Kutlama töreni havanın yağışlı olması nedeniyle Kamil Ocak Kapalı Stadı'nda yapılınca salona sığmayan öğrencilerin büyük bölümü evlerine gönderildi. Şiirlerin söylendiği, halk oyunu gösterilerinin sunulduğu törende konuşan Vali Ali Yerlikaya, "Bugün huzur içinde yaşıyorsak bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehit ve gazilerimize borçlu olduğumuzu hiç bir zaman umutmamalıyız. Cumhuriyet'i yaşatmak boynumuzun borcudur" dedi.

VALİ TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Kutlama törenleri Vali Ali Yerlikaya'nın tebrikleri valilik makamında kabul etmesiyle başladı. Ardından Kamil Ocak Spor Salonu'nda düzenlenen törene geçildi. Törene; Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Ak Parti Milletvekilleri Abdulhamit Gül, Mehmet Erdoğan, Canan Candemir Çelik, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Bayır, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Protokol üyeleri, salonda kutlamalara katılanların bulunduğu tribünleri selamladı.

AYDINLIK GÜNLER

Burada halka hitap eden Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Yüce Türk milletinin hürriyet, vatan, bayrak, namus müdafaası için gösterdiği azim ve kararlılık sayesinde başlatılan milli mücadele sonunda bu aydınlık günlere eriştiğini söyledi. Vali Yerlikaya, "Tarihte var olduğu günden beri hürriyeti ve bağımsızlığı en kutsal değer olarak kabul eden ve esaret altında yaşamaktansa yol olmayı tercih eden Türk milleti vatan ve bayrak sevgisini her şeyin üzerinde tutarak kurtuluşa erene ve bu cumhuriyeti kurana kadar mücadelesini sürdürmüştür. Cumhuriyet azmin, kararlılığın sonunda ulaşılan zaferin bir meyvesidir. Cumhuriyetle ülkemiz çağdaş bir rejime kavuşmuştur. Cumhuriyetimizi korumak her Türk vatandaşının en önemli görevidir. Bugün huzur içinde yaşıyorsak bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehit ve gazilerimize borçlu olduğumuzu hiç bir zaman umutmamalıyız. Cumhuriyet'i yaşatmak boynumuzun borcudur" diye konuştu.

ASKERİN DUYGULANDIĞI AN

Kutlama töreni halk oyunları ve ödül töreniyle devam etti. Daha sonra öğrenciler tarafından, Cumhuriyet Bayramı'na yönelik okunan şiirler, tören mangasında bulunan bir askeri duygulandırdı. Askerin gözyaşlarına güçlükle hakim olduğu gözlendi

GÖZLER MUHALEFETİ ARADI

Törene Ak Parti İl Başkanının yarısıra muhalefet partilerin il başkanları ve milletvekillerinin katılmaması dikkat çekti. CHP İl Başkanı Mustafa Doğan, programları olduğu için törene katılmadıklarını belirtti. Meral KINACILAR