Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. Yıl dönümü İlimizde de coşkuyla kutlandı. Vali Erdal Ata, milletin ruhuna, karakterine en uygun olan ve dünyanın en çağdaş yönetim biçimi olan Cumhuriyet’e kavuşmanın kolay olmadığını söyledi. Ata, "Kurtuluş Savaşı, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarından en küçük neferine, köylüsüne, kentlisine, kadınına, erkeğine, yaşlısına, gencine kısacası 7'den 70'e tüm Türk Milletinin kanıyla, canıyla kazandığı tarihe altın harflerle yazılmış büyük bir zaferdir" dedi.

KURTULUŞ SAVAŞI TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dün Vali Erdal Ata'nın makamında tebrikleri kabulüyle başladı. Daha sonra Kamil Ocak Stadyumu'ndaki törenlere geçildi. Törene Gaziantep Valisi Erdal Ata, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Cemalettin Doğan, Büyüşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri çok sayıda asker, polis, öğrenci ve vatandaş katıldı. Coşkulu bir şekilde kutlanan törende Gaziantep Valisi Erdal Ata, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan ve Başkan Fatma Şahin askeri araçla stadyumda selamlama yaptı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını Gaziantep Valisi Erdal Ata yaptı.

TEK YÜREK OLUYORUZ

Vali Erdal Ata, milletin ruhuna, karakterine en uygun olan ve dünyanın en çağdaş yönetim biçimi olan Cumhuriyet’e kavuşmanın kolay olmadığını belirterek, Kurtuluş savaşının anlam ve önemine vurgu yaptı. Ata, "Yüce milletimizin Kurtuluş Savaşı sırasında verdiği Milli Mücadele tüm yönleriyle taşıdığı anlam ve önemiyle dikkate alındığında ülke sınırlarını aşan ve dünya çapında etkileriyle tüm mazlum milletlerin kurtuluş mücadelesinin de başlangıcı olmuştur. Kurtuluş Savaşı, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarından en küçük neferine, köylüsüne, kentlisine, kadınına, erkeğine, yaşlısına, gencine kısacası 7'den 70'e tüm Türk Milletinin kanıyla, canıyla kazandığı tarihe altın harflerle yazılmış büyük bir zaferdir. Bu ülkede bu aziz milleti, layık olduğu makul medeniyetler seviyesine ulaştıracak yegane güç içimizdeki milli birlik ve beraberlik ruhudur. Şimdi hepimiz aynı geçmiş ve ortak geleceği paylaşıyor tasada, kederde ve kıvançta tek yürek oluyoruz" diye konuştu.

BAŞARILI ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Törende, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Ödül töreninin ardından da Kamil Ocak Stadyumundaki kutlamalarda günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Tören, 12 okuldan 350 kişilik ekibin hazırladığı halk oyunları gösterisi ve resmi geçidin ardından sona erdi.

CUMHURİYET RESEPSİYONU İPTAL

Karaman'ın Ermenek ilçesindeki kömür ocağında su baskınında mahsur kalan 18 vatandaşımız nedeniyle Teymur Otel'de yapılacak 91. yıldönümü nedeniyle düzenlenen Cumhuriyet Resepsiyonu iptal edildi. Vali Erdal Ata, dün öğleden sonra yaptığı yazılı açıklama ile Cumhuriyet Resepsiyonunun iptal edildiğini açıkladı. Vali Ata, "Karaman İli Ermenek İlçesindeki kömür ocağında meydana gelen su baskını nedeniyle, yer altında mahsur kalan madencilerimize ulaşma, arama-kurtarma çalışmaları halen devam etmektedir. Her Türk vatandaşı için büyük bir onur ve gurur günü olan Cumhuriyetimizin 91’inci yıldönümünde meydana gelen bu elim olay nedeniyle üzüntümüz büyüktür. Milletçe temennimiz, insanlarımızın hayatını tehdit eden bu ve benzeri kazaların son olmasıdır. Yer altında mahsur kalan madencilerimizin bir an önce sağlıklı bir şekilde kurtarılmalarını diliyor, tüm madencilerimize ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum. Bu üzüntü verici olay nedeniyle, Cumhuriyetimizin 91’inci Yıldönümü kutlamaları kapsamında Valiliğimizce düzenlenecek 29 Ekim Cumhuriyet Resepsiyonu iptal edilmiştir" dedi