HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ikili bir görüşme yaptı. Doğan, Erdoğan'la görüşme teklifinin kendisinden geldiğini belirtirken, görüşmede koalisyon başta olmak üzere pek çok konuyu konuştuklarını söyledi. Doğan, kişisel bir görüşme yaptığını ve HDP yetkililerinin bu görüşmeden haberdar olmadığının da özellikle altını çizdi.
HUKUKUMUZ VAR
Doğan, bir saat süren görüşmeyi, "Belediye Başkanıyken aşinalığımız, hukukumuz var. Gittik, geldik. Onun dışında da görüşmelerimiz oldu. Türkiye'nin bugünkü ortamını değerlendirme konusunda bir sohbetti" sözleriyle özetledi.
KOALİSYONU KONUŞTUK
Celal Doğan "Tabii ki koalisyonu da konuştuk. Ama ayrıntıları söyleme şansım yok. O'nun fikri şöyledir, benim fikrim böyledir. Çünkü rıza almadan bir şey söyleme sansım yok. İki kişi arasındaki konuşma" dedi.
"Bir AKP-HDP koalisyonu seçeneği gündemde mi?" sorusuna ise Celal Doğan şu yanıtı verdi: "Bunlar konuşulsa bile söyleme şansım yok, ayıp olur. Çünkü o konuda yetkili değilim."
"CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞMEK AMBARGOLU MU?"
Doğan, gelecek olası tepkiler için, "Cumhurbaşkanı ile görüşmek Türkiye'de ambargolu mu? Koalisyon olsun olmasın, devletin başındaki önemli bir aktördür" değerlendirmesini yaptı.
HDP: HABERİMİZ YOKTU
HDP kaynakları ise Doğan ile Erdoğan arasındaki görüşmeden habersiz oldukları ve parti bilgisi dahilinde olmadığını söyledi.