Önümüzdeki Pazar günü Türkiye için çok önemli bir gün.. İlk kez halk tarafından seçilecek olan Cumhurbaşkanı şimdiden ülkemize hayırlı uğurlu olsun.. Bu seçimin bana göre bir ayrıntısı var. Eğer Başbakan Recep Tayyip Erdoğan seçilirse, Türkiye’de büyük ihtimalle Cumhurbaşkanlığı dönemi bitecek, yerine Başkanlık sistemi gelecek.. Bunun tüm alt yapıları hazırlandı zaten.. Ekmelettin İhsanoğlu veya es kaza Selahattin Demirtaş seçilirse, Türkiye’de Cumhurbaşkanlık sistemi devam edecek..Görünen o ki, artık Türkiye yeni bir döneme giriyor..

AK PARTİ VE DİĞERLERİ

Seçime bir hafta kala, Gaziantep’e sadece Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gelmedi. Önce Ekmelettin İhsanoğlu, sonra Selahattin Demirtaş geldi.. Her ikisine de gittim dinledim. Toplantılara gelen profilleri gözledim.. Şu bir gerçek ki, her iki kesim de AK Partililerin eline su bile dökemez.. Yıllardır muhalefette kalmışlar ama kendilerini geliştirme adına hiçbir şey yapmamışlar. Hala klasik uygulamalar, hala 50’lerden kalma politika yapılıyor.. Şunu çok net söylüyorum, HDP’liler, daha bi sarılmış gözüküyorlar davalarına.. CHP’liler hala yerinde sayıyorlar.. Küçük olsun benim olsun anlayışı hüküm sürüyor. MHP’liler biraz hareket sağlamak istiyor ama, toplumun gerçeğini yakalama yerine, tüm enerjilerini kendi içlerindeki mücadeleye veriyorlar.. Bakın seçime 1 haftadan az süre kalmış, sandık başlarında neler yapılacağını bile henüz organize etmiş değiller. Öte yandan AK parti, her ilçede ayrı ayrı sandık görevlileriyle toplantılar yapıyor, herkesin görevlerini ezberlemesini sağlıyor.. Elbette CHP ve MHP’nin tamamen boşladığını söyleyemem. Ama özellikle bu iki partimizi yönetenler, oyunu kurallarına göre oynama yönünde projeler üretemiyor, birlik beraberlik sağlayamıyor, şehrin sorunlarıyla ilgilenmiyor, o kadar olumsuzluklara karşın tepki verip uyarılar yapacaklarına, sadece seyirci kalıyor.. Haliyle meydan AK Partililere kalıyor ve onlar da Allah için her şeyi mükemmel yapıyor..

VALİ ERDAL ATA GAZİANTEP İÇİN ŞANS

Bu tür yazıları çok ender kaleme alırım.. Ama yazmam gerekiyorsa kimseyi dinlemeden, etkisinde kalmadan yazarım.. Biliyorsunuz, Valiler bir şehir için çok önemlidir.. Çünkü Vali görev yaptığı ilde devleti temsil eder. Kısaca tarif edersek, Vali devlettir, devletin varlığını ve sıcaklığını hissettirir.. Gaziantep’te geçmiş dönemlerde önemli Valiler görev yapmıştır.. Arkasından “gitti iyi oldu” dediklerimiz kadar, “yazık edildi, Gaziantep’e de haksızlık edildi “ dediklerimiz olmuştur. İsim vermek istemiyorum çünkü bütün şehir, tabi olaylara kişisel bakmayanlar veya politik yaklaşmayanlar kimleri kastettiğimi bileceklerdir..

Şu bir gerçek ki, Gaziantep, Sayın Erdal Ata yönünden şanslı bir şehir olmuştur.. Ben Sayın Erdal Ata’da devleti görürüm hep.. Olması gerektiği gibi davranır, sınırlarını korur, temsil ettiği kentin her yönlü sorunlarıyla yakından ilgilenir.. Takdir edersiniz ki, böyle bir dönemde Vali olmanın zorluklarının üstesinden gelmek öyle her babayiğidin harcı değildir.. Ama Sayın Erdal Ata, Gaziantep için gerçekten önem arzeden bir kimliğe ve kişiliğe sahiptir, bunu yakınen tanıma fırsatı bulduğum için rahatlıkla kendimi bağlayarak ifade ediyorum..

Eğitim konusundaki hassasiyetleri kadar, yeşile ve çevreciliğe yönelik duyarlılığı takdire şayan olan Sayın Erdal Ata’nın, son dönemlerde şehrimizde yaşanan Suriyeliler ile ilgili gelişmelerdeki davranışları ve izlediği politikayı takdir ediyorum..

MESAJLAR İYİ OKUNMALI

Konunun detaylarını bilmeyen bazı çevrelerce farklı anlaşılan Vali Erdal Ata’nın, Gaziantep’teki Suriyeliler konusundaki hassasiyeti, olası bazı olayların önüne geçilmesi bakımından ciddi mesajlar içermektedir.. Şehrin nüfusunda ciddi manada artış sağlayan Suriyeliler ile ilgili olarak yetkili makamların sorumlu davranması yolunda verdiği mesajlar çok önemlidir.. Heyecanlı gurupların, kişisel olarak sıkıntı yaşayanların, milliyetçilik düşüncesiyle hareket edenlerin varlığını kabul etmekle birlikte, olayları bir devlet adamı ciddiyetinde ele alan Sayın Ata’nın vermiş olduğu mesajlar iyi okunursa, ne demek istediğim daha iyi anlaşılacaktır..

Çok net bir şekilde ifade edersek, Ankara ile bağlantılı bir koordinasyonun, sınır şehri olması hasebiyle hassasiyet gerektiren noktalarda, hepimize önemli görevler düşmektedir.. Hepimiz biliyoruz ki, Gaziantep çok hassas bir dönemden geçiyor.. Herkesin sorumlu davranması gerekiyor.. Özellikle Polisimizin bazı durumlarda Suriyeliler ile yaşadığı olaylarda, mağdur olan veya edilen Türk vatandaşının hakkını koruma konusunda hassas davranması, suçlu olanlar her kim olursa olsun ayırt etmeden işlem yapması, geçiş döneminde Gaziantep’i sıkıntılı il olmaktan kurtaracaktır.. Bu yönde Vali Erdal Ata’nın tüm gerçekleri bildiğinden sağduyuyla hareket etmesi, Popülist yaklaşımlar sergilemeyişi, doğru olan ne varsa dile getirmesi, Gaziantep için gerçekten ciddi bir kazanımdır.. Bu nedenle ben Gaziantep Valisi Sayın Erdal Ata’yı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum..

BU ŞİKAYETİMİ KÖŞENİZDE YAZARMISINIZ

Öyle mailler ve yorumlar geliyor ki, bazen tereddütsüz alıyor ve bu köşeye koyuyorum.. İşte bunlardan bir tanesi daha. Beyhan Hilaloğlu adındaki vatandaşımız yazmış..Gelin birlikte okuyalım..
“Merhaba Ökkeş bey , Öncelikle geçmiş ramazan bayramınızı kutlarım. Ben bu belediyeden şikayetçiyim. Asım bey zamanında her gün ilaçlama aracı sokak sokak dolaşır çöp konteynırları dahil her sokağa ilaç sıkarlardı. Şimdi o araçları sokakta göremiyorum. Gören varsa beni uyarsın lütfen. Sivri sinekler cirit atıyor burada. Çocuğun 2-3 yerini ısırmış özellikle de yüzünü. Perilikaya Eşref sokakta oturuyorum. Lütfen bu şikayetimi köşenizde yazarmısınız.”

Tamam Beyhan bey, şikayetinizi yazdım.. Ama bu sinek işi, sadece Perilikaya’da olmuyor. Çok yerden şikayetler geliyor. Büyükşehir yetkilileri ilaç şirketini dinleyerek değil de, sahadaki uygulamayla denetlerse, belki sorunlar azalır diye düşünüyorum..