Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu adına Şahinbey Oto Sanayi Sitesi'nde yaptırılan 'Abdulkadir Konukoğlu Camisi' cuma namazı öncesi açıldı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Türkiye'de hayırseverlerin destekleriyle büyük camiler yapıldığını, Konukoğlu ailesinin Fildişi'nde yeni bir cami yapacağını belirtti. Yapılan camilerin sadece ibadet için olmadığını ifade etti. Abdülkadir Konukoğlu ise Konukoğlu ailesi olarak yaptırdıkları 2 caminin daha inşasının devam ettiğini belirterek, açılışı yapılan caminin hayırlı olması dileğinde bulundu.

KONFERANS VERDİ

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, merkez Şahinbey Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Kendi Eğitim Dünyamızın Yeniden İnşası' konulu sempozyuma katıldı. Sempozyumda konuşan Görmez, din ile pozitif bilimlerin birbirinden ayırmaması gerektiğini söyledi. Görmez, Amerika'da sinek ilacı satışının tabiatın dengesini bozduğu için yasaklanmasını, "Irak'ta 1.5 milyon insanı öldürmek tabiatın dengesini bozmayacak ama sinek ilacı tabiatın dengesini bozuyor. Bu ne yaman çelişki" sözleriyle yorumladı.

BİLGİ BİLGİDİR

Faydalı ve doğru olan bütün bilgilerin dini olduğunu ifade eden Görmez, "Bizim medeniyetimizde bilgi bilgidir. Hadis, fıkıh, tefsir ne kadar dini ise fizik, kimya, matematik o kadar dinidir. Kitabın ayetleriyle, kainatın ayetlerini bir birinden ayıran bir bilgi düşüncesine sahip olamayız biz. Bunları gayri dini kabul edip, sadece kitabın metni ile ilgili bilgileri dini bilgi kabul etmek bizim tarihimizde, medeniyetimizde yaşadığımız en büyük kırılma noktasıdır" dedi.

RAHATSIZ OLUYORLAR

Görmez, son dönemlerde kendisinin ve Diyanet İşleri Başkanlığının dile getirdiği eğitim konusunun bazı dostlarını rahatsız ettiğini ifade etti. Görmez, “Diyanet İşleri Başkanlığının veya diyanet işleri başkanının özellikle son zamanlarda eğitim ile ilgili konularda bahsetmesi bazı dostlarımızı rahatsız ediyor. Onları rahatlatmak için ifade etmek isterim. Burada benim söyleyeceklerim daha ziyade yaygın din eğitimi ile ilgili olanlar, doğrudan diyanet işleri ile ilgili olacaktır. Ancak genel olarak eğitim ile ilgili söyleyeceklerim, hem bu topraklarda yaşayan bir insan olarak, hayatını ilim ve irfan ile geçirmiş bir kardeşiniz olarak, akademisyen olarak, elbette söyleyeceklerimiz var” ifadelerini kullandı.

EĞİTİM HERKESİN İŞİ

Görmez, eğitimin sadece okul, öğretmen, üniversite ve akademisyenlerin işi olmadığını vurgulayarak, “Eğitime bir bütün olarak bakmalıyız. Eğitim sadece okulun ve öğretmenin işi değil, sadece üniversite ve hocanın işi değil, tüm toplumun işidir. Sokağın, çarşının, şehrin işidir. Eğitim tüm mekanizmaların birlikte harekete geçirerek gerçekleştirileceği bir şeydir. Eğitim sadece ailede ve okulda olmaz, eğitim hayatın her evresinde olur. Okulun üniversitenin, tarihte olduğu gibi eğitime öncülük yapma vazifesi yadsınamaz” dedi.

CAMİ AÇILIŞI YAPTI

Sanko Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu adına Şahinbey Oto Sanayi Sitesi'nde yaptırılan 'Abdulkadir Konukoğlu Camisi' için cuma namazı öncesi açılış törenine katıldı. Törene Vali Vekili Nursal Çakıroğlu, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, camiye adını veren Abdülkadir Konukoğlu, işadamları, STK temsilcileri ile esnaf katıldı.

GÖNÜL KIRMAYALIM

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, terör olaylarında şehit olanlar için dua ettirdi. Görmez, "Hep birlikte genç ve çocuklarımızla ilgilenerek, insanların gönül dünyasını imar etmeye ekstra zaman ayırmalıyız. Birlikte cami içerisinde, müminler arasındaki birliği, beraberliği inşa edebilmeliyiz. O yüzden biliyorsunuz her Ramazan'da bir tema üzerinde duruyoruz. Önceki sene 'Vakit İyilik Vaktidir, Bu Ramazan ve Her Zaman', geçen sene 'Hiç Kimse Kimsesiz Kalmasın, Bu Ramazan ve Her Zaman' demiştik. Bu Ramazan, temamız da 'Gelin Gönüller Yapalım, Bu Ramazan ve Her Zaman' diyeceğiz. Rabbinden mahrum kalmış gönülleri Rabbimizle buluşturalım, gönülleri inşa edelim, gönül kırmayalım, yapalım."

CUMA HUTBESİ VERDİ

Konuşmaların ardından protokol üyeleriyle birlikte caminin açılışını yapan Görmez, minbere çıkarak cuma hutbesi verdi, ardından cuma namazını kıldırdı. DHA