Toğrul, Başbakan Binali Yıldırım'a, "Belediye başkanı tarafından stadyumun yerinin ne olacağına dair geniş kapsamlı bir çalıştay ile karar verileceği belirtilmişti. AKP Genel Başkanın açıklamalarından sonra bu çalıştay yapılacak mıdır? Yapılacak ise ne zaman yapılacaktır? Yapılmayacak ise neden yapılmayacaktır?" diye sordu.

ÇALIŞTAY SÖZÜ VERİLMİŞTİ

Gaziantep kamuoyunu uzun süredir meşgul eden, şehre yeni bir Stadyum yapılmasıyla birlikte ‘Yıkılacak olan Kamil Ocak Stadyumu’nun yerinin ne olacağına dair günümüze kadar birçok farklı görüş dile getirilmiş olsa da AKP Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan, tüm farklı görüş ve önerileri hiçe sayarak söz konusu meydana ‘Cuma Cami’ yapılması yönünde talimat verdiğini söyleyen Toğrul, "Gaziantep AKP Belediye Meclisi, 2018 Ocak ayı 2. Birleşim toplantısında TOKİ’nin gönderdiği ve stadyum alanında Ticari+Konut alanlarını ön gören plan meclisten oy çokluğu ile geçmiş, kararın ardından STK’lardan ve vatandaşlardan gelen tepkiler üzerine meclis kararı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından meclise iade edilmişti. Şubat ayı Büyükşehir Meclis toplantısında ise Kamil Ocak Stadyumu alanına ilişkin madde gündemden çekilerek, mevcut alan yeniden nazım imar planında ‘spor alanı’ haline getirilmişti. Yine stadyumun uzun vadede ne yapılacağına geniş kapsamlı bir çalıştay yapılarak karar verileceğine dair Belediye Başkanı tarafından söz verilmişti" dedi.

NEDEN ÇATLAK SES?

'Şehirler meydanlarıyla ünlüdür. Mutlaka yaşayan bir meydanla şehri büyütmek gerekiyor' diyen Toğrul Başbakan'a şunları sordu:"Gaziantepliler stadyumun yerinin kent meydanı olarak düzenlenmesini istemektedirler. Hükümetiniz Gazianteplilerin bu talebini hayata geçirecek midir? Gaziantep’teki Meslek Odaları ve STK’ların büyük bir çoğunluğu TOKİ ile yapılan imar planın iptalini istemektedir. Hükümetiniz söz konusu İmar Tadilat planını iptal etmeyi düşünmekte midir? Gaziantep Meslek Odaları’nın, STK’larının, Gaziantep halkının stadyum arsasının “Kent Meydanı” olarak düzenlenmesi ve yeşil alan olmasına yönelik açık bir talepleri vardır. Bu talep için ne düşünüyorsunuz? Yıkılacak olan Kamil Ocak Stadyumunun yerine hayalinizdeki proje nedir diye kentte bir anket yaparak stadyumun yerinin ne olması gerektiğine dair bir çalışmanız olacak mıdır? Şehrin sakinlerinin ve sivil toplum örgütlerinin istediği şekilde bir proje yapmayı düşünüyor musunuz? TOKİ’ kentlere ve kentleri kendine özgü kültürüne uzak bir kurum ve plan yaparken yalnızca rant hesabı yapıldığı bilinmesine rağmen bu alanın TOKİ’ye tahsis edilmesi ile kentin belleği ve hafızası mı silinmek isteniyor? Belediye başkanı tarafından stadyumun yerinin ne olacağına dair geniş kapsamlı bir çalıştay ile karar verileceği belirtilmişti. AKP Genel Başkanın açıklamalarından sonra bu çalıştay yapılacak mıdır? Yapılacak ise ne zaman yapılacaktır? Yapılmayacak ise neden yapılmayacaktır? AKP Genel Başkanı stadyumun yerinin ‘Cuma Cami’ olarak yapılması talimatını verirken yerelin beklentisinin çatlak bir ses olduğunu söylemiştir. Yerelin beklentisi neden çatlak bir ses olarak algılanmaktadır?" diye