İslahiye ilçesinde fırıncılık yapan Hasan Pamuk, 8 yıldır ürettiği kömbe kurabiyesinin sırrını, bir ustanın çöpe attığı malzemeleri inceleyerek bulduğunu söyledi.

Hacıali Öztürk Mahallesi'nde 25 yıldır fırıncılık yapan Pamuk, yaklaşık 8 yıl önce gittiği Gaziantep'te alışveriş yaptığı unlu mamüli satıcısından kömbe kurabiyesi hakkında bilgi almak istediğini anlattı.

MESLEK SIRRI DEDİ

Ustanın "meslek sırrı" diyerek bilgi vermediğini belirten Pamuk, "Bunun üzerine hırslandım. Kömbenin inceliklerini öğrenebilmek için 5 gün boyunca ustanın çöpe attığı malzemeleri inceledim. İşin sırrının süt ve kremalı yağ olduğunu öğrendim. O günden itibaren genellikle Ramazan Bayramı'nda tüketilen kömbeyi yılın 365 günü üretiyorum" dedi.

9 İLA 15 LİRAYA SATILIYOR

İşin sırrının birinci sınıf yağ kullanmaktan geçtiğini ifade eden Pamuk, kömbe üretiminde kremalı yağ, süt, tahin, un, yağ, şeker kullandıklarını kaydetti. İşin sırrını vermeyen ustaya rağmen en iyi kömbeyi yapmayı öğrendiğini savunan Pamuk, "İlçe halkının yanı sıra yurtiçinden gelen talebi de kargo yoluyla karşılıyorum. Hatta yurtdışından bile talep var. Kilogramı 9 ila 15 lira olan kömbeyi tahinli, sade, cevizli, tereyağlı, susamlı üretiyorum" diye konuştu. Kömbe alan müşterilerden İzmirli Makbule Yalçın da İslahiye'ye gelin geldiğini belirterek, memleketine giderken yöresel lezzetlerden olan kömbe götürdüğünü söyledi. AA