Zekiye Üstünel ortaokulu öğrencileri Avrupa Birliği ülkeleriyle ortaklaşa yürüttükleri proje kapsamında atık ürünleri yeniden hayat veriyor.

Okulda başlatılan kampanya dahilinde Şubat ve Mart aylarında 1 ton 200 kilogram geri dönüşüm, 100 kilogram sıvı yağ ve 10 kilo gram pili geri dönüşüm kapsamında değerlendirdiler. Zekiye Üstünel ortaokulu öğrencilerinin geri dönüşüm malzemelerinden yaptıkları ürünlerin sergi açılışını Şehitkamil ilçe milli eğitim müdürü Mehmet Yağcı, okul müdürü Mehmet Akdoğan ve bazı misafireler yaptılar.

KAMPANYA BAŞLATILDI

Avrupa birliği ülkeleriyle birlikte projelerini gerçekleştirdiğini söyleyen Fen ve Teknoloji öğretmeni Emine Can, “İspanya, İtalya, Fransa, Makedonya ve Romanya gibi birçok ülkeler projemizde yer alıyor. 15 öğretmen ve 250 öğrenci ile bu projemizi gerçekleştiriyoruz. Avrupa’daki öğrencilerle kendi öğrencilerimiz chet ortamında güvenli bir şekilde sohbet ediyorlar. Küresel ısınma ve çevre kirliliği dünyamızın en önemli sorunlarının başında geliyor" dedi.

GERİ DÖNÜŞÜM KAMPANYASI

"Biz okulumuzda geri dönüşüm kampanyası başlattık" diyen Can, "Atık malzemeleri geri dönüşüme göndermeden önce bir şans daha verip onlara tekrar geri kullanmak amacımız buydu. Öğrencilerimiz çok güzel çalışmalar çıkarttılar. Biz bu kampanya ya Şubat ayında başladık bu zamanana kadar 1 ton 200 kilogram geri dönüşüm malzemesi topladık ve bunların yanı sıra 100 kilogram atık yağını lavabolara dökülmesini önledik. 10 kilogramdan fazla da pil topladık ve gerekli yerlere verdik" şeklinde konuştu. MUHARREM TÜRKOĞLU