Şehitkamil Belediyesi’nin örnek projelerinden olan “Bayat Ekmek Toplama” projesiyle ayda ortalama 35 ton bayat ekmek toplanıyor. Proje kapsamında 2015 yılının ilk 8 ayında ise yaklaşık 335 ton bayat ekmek çöpe gitmekten kurtarılarak, sokak hayvanlarına yem oldu.

BAYAT EKMEKLER HAYVANLAR İÇİN TOPLANIYOR

Şehitkamil Belediyesi ekipleri, bayat ekmeklerin çöpe gitmesini engellemek için araçlarla mahalleleri gezip topladıkları ekmekleri, sokak hayvanlarına yem olarak dağıtıyor. 22 mahallede bulunan 4 bin 598 bayat ekmek konteynırı 4 ekip ile düzenli olarak toplanıyor. Konteynırlarda ayda yaklaşık 35 ton bayat ekmek toplanıyor. Bu verilere göre 2015 yılının Ocak ayından, Ağustos ayına kadar yaklaşık 335 ton bayat ekmek toplandı.

ÇEVREYE KATKI

Bayat ekmek projesinin ekonomi ve çevreye çok büyük katkılar sağladığını belirten vatandaşlar; “Bayat ekmek konusunda çok duyarsız davranıyoruz. 1 günlük ekmeklerimiz bayat diye atıp tazesini alıyoruz. Keşke ekmek konusunda daha duyarlı olabilsek, bunun başlıca sebebi de paranın çok olmasıdır. İnsanlar bayat ekmekle de geçinebileceğini bilmeliler. Fakir ve aç kalan insanlarında olduğunu düşünmeliyiz" dediler. Bülten