Gaziantep Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Aytaç, şehrimizde yapılan stüdyo dairelerin, kira fiyatlarında artışın önüne geçtiğini belirterek, stüdyo dairelere ihtiyaç olduğunu söyledi. Apartman dairelerinde öğrencilerin istenmediğini, yurt çıkmayan öğrencilerin daha önceleri kiralık daire bulmakta sıkıntı çektiğini, ancak imdada stüdyo dairelerin yetiştiğini anlatan Mehmet Aytaç, "Gaziantep'te bekara kolay kolay ev verilmiyor. Piyasada stüdyo daireler şöyle böyle diye karalamanın bir anlamı yok. Kötü niyetli insanlar nerde olsa yanlış yapar" dedi.

Bugün 2 milyonu geçen nüfusuyla yıllık 25-30 bin konut ihtiyacının doğduğu şehrimizde stüdyo dairelerin yapılmasının şart olduğunu ifade eden Aytaç, "Stüdyo daire yapımları devam etmeli. Stüdyo daireler ne kadar çoğalırsa fiyatlarda o kadar düşer. Stüdyo daireler olmasaydı, şu anda Gaziantep'te kiralık daire bulunmazdı. İki yıl önce kiralık daire bulunmuyordu. 2+1, 3+1'lerin yanısıra 1+1'lerin yapılması sıkıntıyı önledi" diye konuştu.

BEKARA EV VERMİYORLAR

Apartman dairelerinde öğrencilerin istenmediğini, yurt çıkmayan öğrencilerin daha önceleri kiralık daire bulmakta sıkıntı çektiğini, ancak imdada stüdyo dairelerin yetiştiğini anlatan Mehmet Aytaç, "Gaziantep'te bekara kolay kolay ev verilmiyor. Piyasada stüdyo daireler şöyle böyle diye karalamanın bir anlamı yok. Kötü niyetli insanlar nerde olsa yanlış yapar. Hakikaten stadyo daire lazım. Sadece öğrenciler değil, doktorun, hemşirenin, memurun, polisin ilimize tayini çıktığında stüdyo daireyi tercih ediyor. Şehrimiz sürekli göç alıyor. Biz stüdyo dairelere ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Bunların daha da çoğalması gerekiyor" dedi.

ÇOK SIKINTI ÇEKİYORDUK

Stüdyo dairelerin fiyatlarının 700-800 lira arasında değiştiğini, buna yakıt ve su parasının da dahil olduğunu anlatan Aytaç, "Stüdyo dairede kalanlar sadece elektrik parası ödüyor. Üstelik stüdyo daire dayalı döşeli. Gelişen bir şehir için stüdyo daireler yapılmaya devam etmeli. Stüdyo daireler ne kadar çoğalırsa, kiralık dairelerinde fiyatları o kadar düşer.

Stüdyo daireler olmasaydı şu anda Gaziantep'te kiralık daire bulamazdınız. İki yıl önce çok sıkıntı çekiyorduk. 2+1, 1+1'lerin yapılması sıkıntıyı önledi. Piyasada kiralar rayına oturdu." şeklinde konuştu.

TAM ZAMANI

Aytaç, döviz ve altındaki yükselmenin sektöre yatırım yapanları beklettiğini de dile getirerek, "Dövizin ve altının yükselmesi biraz sıkıntı yaratıyor. İnsanlar bir beklenti içine giriyor, yatırım yapmıyor. İnsanlar yatırım yapmaya çekiniyor. Oysa şu anda gayrimenkul almanın, yatırım yapmanın tam zamanı" dedi. Meral KINACILAR