Karataş Akkent Mahallesi'nde daha önce iki kez soyulan market yine hırsızların hedefinde oldu. Hırsızların rahatlığı iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Marketteki sigaraları çalan hırsızlar, sigaraları aynı marketin sebze kasalarına doldurup götürdüler.

Hırsızlık olayı Karataş Akkent Mahallesi'nde saat 04.28'de meydana geldi. Marketin dışında bulunan kepengin kilidini demir makası ile kesen hırsızlar, kapısını da zorlayarak açtı. Marketin çekmecesinde bulunan 400 TL ile birlikte raf ve çekmecelerde bulunan sigaraları alan hırsızlar, sigaraları ise marketteki boş meyve ve sebze kasasına doldurdu. Kırdıkları kilidi de yola atan şahıslar, sigaralarla birlikte gözden kayboldu.

ÇOK RAHATLAR

Hırsızların rahatlığına şaşırdığını belirten market sahibi Nihat Yalçınkaya, daha önce de marketin iki kez soyulduğunu ifade etti. Market sahibi Yalçınkaya, “İki defe daha soyuldum. Son soygunda ise 2 kişi geliyor, makaslarla gelip kilidi kesip içeri giriyorlar. Marketten sigara, para değerli eşyalar ne varsa hepsini yine buradan çaldıkları kasalara koyarak, çıkıp gidiyorlar. Rahat bir şekilde tavırlarla, 10 dakika içerisinde marketi soyup, çıkıyorlar. Sigaraların yanı sıra 300-400 TL para ve paraya çevirebilecekleri bazı eşyaları çalmışlar. Çok da rahatlar, korku yok. Adamlar çok sakin bir şekilde gelip eşyaları alıyorlar kameraya da bakarak çıkıp gidiyorlar” dedi.

ZARAR BÜYÜK

Artık değerli eşyalarını aracın bagajında taşıdığını anlatan Yalçınkaya, “Bu son olayla da 5-6 bin TL toplam zararım oldu. Değerli eşyalarımı bundan sonra dükkanı kapattıktan sonra arabanın bagajına koyup evime götürüyorum. Dükkanda bırakmaya artık korkuyorum. Yarın ne olacağını bilmiyorum. Gece saat 01:00-02:00'a kadar dükkanda bekliyorum. Bu bölgede devamlı yaşanıyor. Karşıda da fırıncımız var 5 defa soydular, yanında kasap var. Kasabı da 3 defa soydular, Ne olacak bilmiyorum" diye konuştu.

Öte yandan güvenlik kamera görüntülerini incelemeye alan polis, zanlıların kimlik tespiti için çalışma başlattı. İHA