BAŞBAKANLIK ADINA AVUKATLARDA KATILDI

TBMM ve Başbakanlık adına davaya katılan avukat Mustafa Doğa İnal, " Çok iyi koordine olmuşlardı, çok iyi planlama yapmışlardı fakat halkımızın tepkisi, halkımızın gayretiyle darbe faaliyetleri engellendi" dedi.

8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından cezalandırılmaları talep edilen dönemin eski tugay komutanı tuğgeneral Murat Soysal'ın da aralarında yer aldığı 42 sanık ile avukatları hazır bulundu. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal'ın da katıldığı duruşma, sanık savunmalarıyla sürdü. Bu arada, çevredeki yoğun güvenlik önlemleri dikkati çekti, sanık yakınları üst aramasından geçirilerek salona alındı.

AÇIKLAMA YAPTI

TBMM ve Başbakanlık adına davaya katılan avukat Mustafa Doğa İnal, darbe faaliyetlerinin il bazlı, büyük karargahlar veya tugaylarda yoğun şekilde yaşandığını anımsattı. İnal, şunları dile getirdi: "İddianamenin anlatımıyla o gün için Gaziantep'te de yoğun bir şekilde darbe faaliyeti vardı. 31'i tutuklu 42 sanığın yargılandığı dava için buradayız. Diğer dosyalarda da olduğu gibi beklentimiz, darbecilerin hızlı ve etkin bir şekilde yargılanması ve cezalandırılması. Dosyada genel olarak bir şekilde darbe faaliyetlerinin koordinasyonunu daha önceden planlayan sanıkların, Gaziantep'te o gün için her ne kadar başarılı olamadılarsa da Türkiye genelinde gördüğümüz şuydu: Çok iyi koordine olmuşlardı, çok iyi planlama yapmışlardı fakat halkımızın tepkisi, halkımızın gayretiyle darbe faaliyetleri engellendi. Dosyada sanık olan, o gün 5. Zırhlı Tugay Komutanı eski tuğgeneral Murat Soysal, darbe faaliyetine etkin katıldığı, daha sonra pişmanlık gösterdiği dosyadaki beyanlarda mevcut." AA