UNESCO’nun Gaziantep’i gastronomi şehri ilan etmesinin ardından, Türkiye’nin ilk mutfak müzesi olan Emine Göğüş Mutfak Müzesi ziyaretçilerin akınına uğruyor.

Emine Göğüş Gaziantep Mutfak Müzesi'ni her yıl binlerce turist ziyaret ediyor. Özellikle UNESCO’nun Gaziantep’e Gastronomi Şehri ilan etmesinin ardından, ziyaretçi sayısında belirgin bir artış gösteren müze, bu unvanın alınmasının tesadüf olmadığını gösteriyor. Müzede, Gaziantep Mutfağı'nda kullanılan mutfak malzemeleri, tabak, bardak, çatal kaşık, servis tabakları, bakır eşyalar, sahanlar, sefer tasları özel vitrinlerde sergileniyor. Farklı illerden Gaziantep’i gezmeye gelen vatandaşlar, Emine Göğüş mutfak müzesini gezdikten sonra, UNESCO’nun neden Gaziantep’e Gastronomi unvanı verdiğini müzeye bakarak anlayabildiklerini belirtiyorlar.

ÇOK GÜZEL BİR MÜZE

İlk defa mutfak müzesi gezdiğini söyleyen Ali Köse, “Samsun'dan Gaziantep’e gezmeye geldim. Mutfak müzesini ziyarete geldim. Gezdik, gördük, beğendik, hoşumuza gitti. Bu tür müzeyi ilk defa gördüm. Gençlerinde gelip görmesi gerekir. Gaziantep için bu müze güzel düşünülmüş. Gaziantep’e verilen unvanı sonun kadar hak ediyor. Bizler de bunun grurunu yaşıyoruz” dedi. Gaziantep’in gastronomi şehri olması tesadüf olmadığını belirten Halef Yılmaz ise “Hataylıyım, Gaziantep’te öğretmenlik yapıyorum. Bizim de kendi memleketimizin yemekleri güzeldir ama geçmişine sahip çıkılıp böyle bir müzenin oluşturulması çok güzel. Müzedeki eşyalara baktığımız zaman geçmişte de yemeğe ne kadar önem verildiği belli oluyor. Bu şehrin Gastronomi şehri olması tesadüf değil” şeklinde konuştu. İHA