Kalkan, "Bugün ülkemiz, kadın erkek çalışma eşitsizliği konusunda, kadın vekil ve kadın bakan sıralamasında çok geride" dedi. İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırmaları Merkezi tarafından 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Disiplinler Arası Yaklaşımlar' konulu çalıştay düzenlendi.

FRANSA'DAN ÖNCE VERİLDİ

Çalıştaya davet edilen ve birde konuşma yapan CHP Şahinbey Belediye Meclis üyesi Uğur Kalkan, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ülkemizin kanayan yarası olduğunu söyledi. Ülkemizde kadına seçme ve seçilme hakkının Fransa kadınından bile önce verildiğini söyleyen Kalkan, "Cumhuriyet tarihinde kadınlarımız çok önemli hakları Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk sayesinde kazandı. Kurtuluş savaşı yıllarında kadın erkek yan yana omuz omuza mücadele ederek ülkemiz kurtuldu. Bugün gelinen noktada kadının neredeyse evden çıkmaması isteniyor. Dünya Ekonomik Forumu'nun her yıl hazırlamış olduğu rapora göre ülkemizde kadın erkek çalışma eşitsizliği konusunda, kadın vekil ve kadın bakan sıralamasında çok geride" dedi.

KADIN NASIL DÖVÜLÜR KİTABI

Kadın sanki erkeğin kölesiymiş gibi, kadının nasıl dövüleceğine dair kitaplar dahi dağıtıldığını anlatan Kalkan, "Bunun bir örneği de meclis üyesi olduğum Şahinbey Belediyesi'nin dağıtmış olduğu sözde aile saadeti,kadın nasıl dövülür kitabı. Bu kitapları kamuoyuna duyurduktan sonra İzmir ve Çanakkale Baroları konuya çok büyük hassasiyet gösterdi. Bu duyarlılık için de İzmir Barosu başkanımızın şahsında, herkese teşekkür ediyorum. Bu olumsuzluklar o kitapları dağıtanların ayıbı olsun.Sizler yine de Gaziantep'i Şahin Bey'le, Şehit Kamil'le ve Karayılan'la hatırlayınız lütfen" diye konuştu.

BU ZOR GÜNLERDEN ÇIKACAĞIZ

Kalkan, "Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Bu zor günlerden el birliği ile çıkmak zorundayız, mutlaka çıkacağız da. Çünkü bizler kadınıyla,erkeğiyle çok güçlü bir milletiz. Kadını erkeğin gerisinde gören her türlü anlayışı reddediyoruz.Nazım Hikmet 'Kadınlarımızın yüzü, acılarımızın kitabıdır' der. Kadınlarımızın yüzünün acılarımızın kitabı olmadığı bir Türkiye ve dünya özlemiyoruz" şeklinde konuştu. Haber Merkezi