Gaziantepspor teknik direktörü Okan Buruk, 19 Mayıs Atatürk’ü anma gençlik ve spor haftası nedeniyle gençlerin sorularını yanıtladı.

Gazikent Gençlik merkezi çok amaçlı salonda yapılan söyleyişi de Okan Buruk hayranları salona sığmazken her konuşması alkışlarla kesildi. Gençler buluşmasına yardımcısı İrfan Saraloğlu ile gelen Gaziantepspor teknik direktörü Okan Buruk, öğrencilerin soruları karşısında zaman zaman terlediği dikkat çekti.

BU SIRALARDAN GEÇTİM

Bütün öğrencilerin 19 Mayıs Atatürk’ü anma gençlik ve spor bayramını kutlayarak sözlerine başlayan teknik direktör Okan Buruk, “Sizlerle burada olmak benim için çok sevindirici. Bu kadar kalabalık bir topluluğu görmekten dolayı çok sevinçliyim. Sizleri maçlarımıza da bekliyoruz. Maçlarımıza gelerek bizlere destek verirseniz çok daha mutlu olacağız. Uzun yıllar futbol oynadım ve 5 yıl önce de teknik adamlı yönüne geçtim. Galatasaray’da 11 yaşımda futbola başladım. Daha sonra 17 sene Galatasaray’ın bütün yaş gruplarında oynadım ve İtalya’da futbol maceram oldu. 2010 yılından bu yana da antrenörlük ve teknik direktörlük yapıyorum. Bende sizler gibi bu sıralardan ve sandalyelerden geçtim. Sizlerden biri olarak futbola başlamam, büyümem, yetişmem ve emek vermek açısından ben futbolculuğu seçtim. Bizimde hayatımızda önemli roller olacak, sislerinde öncelikle eğitiminizi almanızı istiyorum” dedi.

EMEK VERMEYE ÇALIŞIYORUZ

Teknik direktörlüğün futbolculuk kadar çok zor olduğunu aktaran Buruk, “Bütün bir takımdan sorumlusunuz, okul sizler için nasıl bir sorumluluk taşıyorsa bunun yükü ve bedeli de çok ağır olacak. İşinizin en iyisini yapmanız için çok çalışmanız gerekiyor, bizde bu konuda ekibimle çok zaman harcıyoruz ve bulunduğumuz konuma Gaziantepspor’a ve Türk futboluna fayda sağlamak için gerçekten çok emek vermeye çalışıyoruz. Bunun karşılığını bazen alıyorsunuz bazen de alamıyorsunuz. Ama hayatımızda doğru yolu seçmek, doğru yolda gitmek ve hayatımızı doğru yönde inanarak bir yerlere gitmek. En önemlisi insanı değerleri taşıyarak bir yerlere gelmek, o yüzden sizlerde hepiniz pırıl pırılsınız hayatın geri kalan bölümünde hem insanlığınızla, hem işinizle, hem karakterinizle ve hem de ait olduğunuz ortama yakışır bir şekilde bir yerlere geleceğinize inanıyorum. Bende sizler gibi bir yerlerden başladım ve hayatın merdivenlerini çıkarak bir yerlere gelmeye çalıştım. Bundan sonra da Türk futboluna hizmet edeceğim, sizler gibi genç insanları yetiştirir oynatırız. Bunlar bizim için çok önemli ve bunlar bizler için misyon” diye konuştu.

NEDEN TEKNİK DİREKTÖR OLDUNUZ?

Gaziantep ve Gaziantepspor'da olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Buruk, gelecek sezonun planlarını şimdiden yapmaya başladıklarını söyledi. Forma giydiği takımlarda büyük başarılar yaşadığını anlatan Buruk, şöyle konuştu: "Futbol hayatım boyunca 7 lig şampiyonluğu, 5 Türkiye Kupası, bir UEFA Kupası, bir Avrupa Süper Kupa sevinci yaşadım. Türkiye'nin dünya üçüncüsü olduğu milli takımda yer aldım. Bunlar önemli başarılar ama en önemlilerinden biri de İtalya'da futbol oynamaktı. Özellikle Türk insanını, Türk futbolunu, Türkiye'yi yurt dışında temsil etmek benim için önemliydi. Belki de hayatımdaki en büyük başarılardan birisi yurt dışında Türk futbolcusu olarak oynamaktı."

Gençlerden gelen ‘Neden teknik direktör oldunuz?’ şeklindeki soruya Okan Buruk’un ‘yaşlandım’ şeklinde yanıt vermesi salonda kahkahalara neden oldu. Soru-cevapların ardından tamamlanan söyleşinin sonunda Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Ömer Faruk Şiran Okan Buruk’a çiçek ve hediye takdim etti.

MUHARREM TÜRKOĞLU