Şehrimizde bazı firmaların personel servislerinde iki ayrı araca aynı plakayı takarak korsan taşımacılık yaptığı yönündeki haberimiz gündeme bomba gibi düşerken, korsan olayının bununla da bitmediği ortaya çıktı. Kentimizde 2100 tane S plakalı personel servisi olduğunu, buna karşın korsan çalışan araçların sayısının ise 150 civarında olduğu dile getirildi. Gaziantep Servis Araçları İşletmecileri Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özcan "Esnafımız bu plakayı zamanında almış, belediyeye harcını yatırıp vergisini ödüyor, her türlü standardı yerine getiriyor. Bunlar ise haksız kazanç elde ediyorlar. Bir ara kontrol yapıldı, kaçtılar. Sam, İpekyolu ve Beylerbeyi çıkışında kontrol istiyoruz. İki gün yapılsa üçüncü gün biter" diye konuştu.

BAŞPINAR'A YAPILIYOR

Korsan personel taşıyan araçların önemli bir sıkıntı olduğunu, D2 belgeli araçlarla personel taşındığını belirten İsmet Özcan, "Bu araçlar korsan taşıma yapıyor. Bu önemli bir sıkıntı. Bununla ilgil büyükşehir ve trafikten yardım istiyoruz. Bu araçlar şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapıyor. Ben göreve geldiğim günden bu yana korsan işi devam ediyor. Benden önce de olduğunu duyuyorum. Özellikle Başpınar'da korsan taşımacılık yapılıyor. " diye konuştu.

KORSAN SAYISI 150 CİVARINDA

Kentimizde 2100 tane S plakalı personel servisi olduğunu, korsan çalışan araçların sayısının ise 150 civarında olduğunu dile getiren İsmet Özcan, "Esnafımız bu plakayı zamanında almış, belediyeye harcını yatırıyor, vergisini ödüyor, her türlü standardı yerine getiriyor. Bunlar ise haksız kazanç elde ediyorlar. Bir ara kontrol yapıldı, kaçtılar. Sam, İpekyolu ve Beylerbeyi çıkışında kontrol istiyoruz. İki gün yapılsa üçüncü gün biter" dedi.

S PLAKAYA İHTİYAÇ YOK

Gaziantep'te S plakaya ihtiyaç olmadığını, plaka ihtiyacının bulunmadığını söyleyen Özcan, "Şu anda S plakalı kapalı. Bu uygulamadan memnunuz. Ancak korsandan dolayı asıl hak sahibi esnaf çalışamıyor" dedi.

ARAÇ DEĞİŞİKLİĞİ YAPMIŞLAR

Gazetemizin dün 'Sonunda bunu da gördük' başlığıyla manşetten verdiği haberle ilgili de açıklama yapan Gaziantep Servis Araçları İşletmecileri Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özcan, Gazetemizin gündeme getirdiği aynı plakanın birden façla araçta kullanılmasıyla ilgili sorunun geçen yıl da öğrenci servislerinde yaşandığını belirtti. Özcan, "Öğrenci servisleriyle ilgili şikayetle ilgili gerekli işlemler yapılıp araçlar bağlanmıştı. Gazetenizde manşetten yayınlanan haberinizle ilgili araç sahipleri bana ulaştı ve araç değişikliğinden dolayı plakaların aynı olduğunu söylediler. Araç değişikliği yapmışlar, plakayı sabah mercedes, öğleden sonra Ford'a takmışlar. Plakayı yetiştirememişler. Plakaları ve ruhsatlarını bize ibraz edebileceklerini söylediler" dedi.