Türkiye’nin en büyük 1000 ihracatçısı arasına giren 64'ü Gaziantep'li toplam 85 firmaya plaket verildi. Gaziantep’in 64 firma ile İstanbul ve İzmir’in ardından üçüncü sırada geldiği belirlendi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin katıldığı törenle ödül alan firmalar Gaziantep'in gururu oldu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin açıkladığı '2014 Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Firma Araştırması’ listesine göre, 38 Gaziantepli firmanın en fazla ihracat yapan ilk 500 arasında, 26 firmanın da ikinci 500 firma arasında yer aldığını bildirildi. İller bazında firma sayısının dağılımı incelendiğinde, Gaziantep’in 64 firma ile İstanbul ve İzmir’in ardından üçüncü sırada geldiği belirlendi. İlk 1000 içinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden 88 firmanın bulunduğunu belirten yetkililer, “Güneydoğu’nun, bölgelere göre dağılımda üçüncü sıraya çıkması son derece önemli bir gelişmedir. Gaziantep’in ihracatçı firma sayısıyla, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki ihracatçı firmalarının yüzde 73,6’sını oluşturması bizim için ayrıca bir gurur kaynağıdır” dedi.

İŞTE ÖDÜL ALAN GAZİANTEPLİ FİRMALAR

Altunkaya İnşaat, Sanko Dış Ticaret, Şölen Çikolata, Zer Yağları, Köksan Pet, Gülsan Sentetik, Naksan Plastik, Amber, Oba Food Gıda, Mutlu Makarna, Durmaz Lojistik, Unat Yağ, Erol Dış Ticaret, Dost Kardeşler, Kaplanlar Tekstil, Tiryaki Agro, Kadooğlu, Haliloğlu, Gülpa Pazarlama, Nur Gıda, Nadir Tekstil, Makbaş Alüminyum, Sanko Tekstil, Acarsan Makarna, Safyün, Eruslu Sağlık Ürünleri, Beşler Makarna, Efor İç ve Dış Ticaret, Akınal Sentekik, Family Petrol, Gürteks Pazarlama, Almes İç ve Dış, Bossan Tekstil, Selçuk İplik, Merinos, Altunsoy, Bade Dış Ticaret, Aslankaya, Kartal Dış Ticaret, Mogul Kumaş, Sayınlar İhracat, Ayaz Dış Ticaret, Haz Gıda Pazarlama, Eruslu, Kartal Halı, Murat İnternational, Özkaplan Karpet, Canan İplik, Kaşmir Halı, Art Dış Ticaret, Kaplanser Halı, Hasırcı Tekstil, Raye Halı, Pakten Sağlık Ürünleri, Royal Halı İplik, Yayla Yatırım, Beşler Gıda, Erpen Plastik, Grand Dış Ticaret, Esma İç ve Dış Ticaret, Durkar, Algan İç ve Dış Ticaret, Post Halı Işık Ahşap, Beşsan Makarna, Fırat Agro

ÇIKMAZ: GURURLUYUZ

GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, "2014 Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Firma Araştırması verilerine göre Gaziantep iller bazında üçüncü olurken bölgeler bazında da Güneydoğu Anadolu Bölgesi de sıralamada üçüncü sırada yer almıştır” dedi.

BÜYÜKEKŞİ'DEN ZİYARET

Tim Başkanı Mehmet Büyükekşi ve beraberindeki heyet Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliğini ziyaret ederek Koordinatör Başkan Abdulkadir Çıkmaz’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

KONUKOĞLU: ÜÇÜNCÜ SIRADAYIZ

Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Türkiye’nin en büyük 1000 ihracatçısı arasına giren Gaziantepli firmaları kutlayarak, “Daha fazla üretim ve ihracat yaparak ülkemizin büyümesine ivme kazandıracağız” dedi. İller bazında firma sayısının dağılımı incelendiğinde, Gaziantep’in 64 firma ile İstanbul ve İzmir’in ardından üçüncü sırada geldiğini vurgulayan Konukoğlu, ihracat performansını sürdürerek bu listede yer almayı başaran tüm firmaları ve çalışanlarını kutladı. İlk 1000 içinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden 88 firmanın bulunduğunu belirten Konukoğlu, “Güneydoğu’nun, bölgelere göre dağılımda üçüncü sıraya çıkması son derece önemli bir gelişmedir. Gaziantep’in ihracatçı firma sayısıyla, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki ihracatçı firmalarının yüzde 73,6’sını oluşturması bizim için ayrıca bir gurur kaynağıdır” dedi.

İVME KAZANDIRACAĞIZ

Konukoğlu, Türkiye’nin bu zorlu şartlara rağmen büyümesini sürdürdüğünü ve büyümenin lokomotif gücünü ihracatın oluşturduğunu ifade ederek, "Amacımız bu gücün artarak devam etmesidir. Her bir ilimiz hem ürün bazında hem de ülke bazında ihracatını çeşitlendirmelidir. Diğer yandan yapısal bir dönüşüm gerçekleştirerek, tüm sektörlerde yüksek katma değerli üretim ve ihracata geçmeliyiz. Gaziantep olarak daha güçlü bir Türkiye için var gücümüzle çalışıyoruz. Daha çok üretim ve daha çok ihracat yaparak ülkemizin büyüme dinamiğine ivme kazandıracağız. İhracatçılarımızın, Türkiye’nin 500 milyar dolarlık ihracat hedefine verdikleri desteğin önümüzdeki yıllarda artarak devam edeceğine inanıyorum"