Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 23 Nisan Çocuk Bayramı için Gaziantep’e gelen 37 ülkenin çocukları ile piknikte buluştu. Park Antep’te piknik yapan 23 Nisan Çocukları’nı ziyaret eden Şahin, bu sene Gaziantep’te düzenlenen şenliğin çok iyi gittiğini ifade etti.

Park Antep içerisinde piknik yapan çocukları tek tek ziyaret ederek onlarla sohbet eden Şahin, her renkten ve inançtan bulunan çocukların bugün Gaziantep’te buluştuğunu belirterek, “Biz Gaziantep olarak güzel bir ev sahipliği yapıyoruz. Çünkü bizim şehrimizin medeniyetinde, kültüründe büyük bir kucaklayıcılık var. Hemşerilerimizde bu organizasyona sahip çıktılar. Birlik ve beraberlik içinde bütün çocukların kardeş olduğunu, bir bütün olduğunu, dünyada nasıl bir medeniyet ve barış içinde yaşayacaklarını burada bizlere gösterdiler.” diye konuştu.

GÖSTERİ YAPTILAR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin bir ekip olarak bu organizasyona destek verdiğini vurgulayan Şahin, “Bu çocuklar buradan dönerken, Gaziantep’in farkını hissederek dönecekler ülkelerine. Bugün burada inşallah dostluk tohumları atılmıştır. Gelecek zamanlarda bu dostluk tohumları dünya barışı olarak kendini gösterecektir.” değerlendirmesini yaptı. Daha sonra kendi gönüllerince eğlenen çocuklara kumanya ve 23 Nisan’ı simgeleyen topaçlar dağıtıldı. Uçurtma da uçuran çocuklar Gaziantep’e has bazı yöresel oyunları da arkadaşları ile birlikte oynadılar. BÜLTEN