Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, önceki gün Perilikaya Mahallesi’nde çıkan yangına anında müdahale ederek iki çocuğun yanmasını son anda önledi.

Perilikaya Mahallesi 4 nolu sokakta bulunan evden yangın ihbarı alan itfaiye ekipleri hemen olay yerine intikal etti. Evin avlusunda bulunan maddelerin yanması sonucu çıkan yangını söndüren ekipler, içeride bulunan Suriye uyruklu iki çocuğu da dışarı çıkarttı. Edinilen bilgiye göre; yaklaşık 4 yıldan buyana Suriye’deki akrabalarını göremeyen Cemal ile Döne Türk çifti, akraba ziyareti için Suriye’ye gitti. Çocukları Ammar (9) ile Ömer’i de (6) halaları olan Zekiye Türk’ün yanına bıraktı.

DURUMLARI İYİ

Çocukların halası Zekiye Türk ise olay günü rahatsızlanan eltisini ziyarete gitti, giderken de çocukları evde bıraktı ve kapıyı üzerine kilitledi. Üst katın avlusunda oyun oynayan çocukların çıkardığı yangının dumanında kalan çocukları zehirlenmekten son anda itfaiye ekipleri kurtardı. Hastanede tedavileri yapılan çocukların durumlarının iyi olduğu açıklandı. BÜLTEN