GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından her yıl gerçekleştirilen 'GAP Tarım Kampı Lider Çiftçi Yetiştirme' projesi kapsamında çiftçi çocuklara tarımın önemi anlatıldı.

Şanlıurfa, Gaziantep ve Diyarbakır illerinden gelen çocuklara düzenlenen tarım kampında bilinçli sulamanın yararları anlatılıyor. GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından 11 yıldır devam eden 'GAP Tarım Kampı Lider Çiftçi Yetiştirme' projesi kapsamında kente gelen çiftçi ailelerin çocukları, Şen Ocak Mahallesi'nde yonca ve mısır tarlasını gezdi. Proje koordinatörü İsmail Uğur Gümüş, çocuklara bilinçli sulama ve sulama teknikleri ile hasat ve ekim konusunda bilgi verdi. İki hafta sürecek olan kampa katılan çocuklar "Burada bize tarla ve sulama konularında eğitim veriliyor. Bilinçli sulama konusunda aldığımız eğitimi ilerleyen zamanlarda kendi tarlamızda uygulayabileceğiz" diye konuştu.

KATILIM BELGESİ VERİLECEK

Proje danışmanı İbrahim Şahin ise "Özellikle yeni sulamaya açılan bölgelerden çocuklarımızı seçtik. Onlara bilinçli sulama ve hasat konusunda eğitimler veriyoruz. Kampta çocuklara ayrıca sosyal aktiviteler de sunuyoruz" dedi. GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil'in büyük önem verdiği ve 11 yıldır devam eden projeye katılan çocuklara bilgisayar, resim, müzik ve İngilizce kursları da veriliyor. İki hafta sürecek olan kurs sonunda öğrencilere katılım belgesi verilecek. DHA