Tarihi ve kültürel mirasıyla ünlü olan Gaziantep’te ilköğretim 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencilerine uygulamalı arkeolojik kazı dersi veriliyor. Proje kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinin bahçesine kurulan kum havuzlarında tarihi eserlerin çıkartılması ve temizlenmesi gibi temel konular öğrencilere anlatılıyor.

ORTAK ETKİNLİK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığında görev yapan Arkeolog Selahattin Köroğlu, ‘Arkeoloji Havuzu’ projesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından ortak düzenlenen bir etkinlik olduğunu söyledi. Öğrencilere küçük yaştan itibaren tarih bilincinin aşılanmasının önemine dikkat çeken Köroğlu, "Proje kapsamında okullardan getirdiğimiz öğrencilerimize arkeolojik kazının nasıl yapıldığı ve kültürel miras bilinci kavramı gibi teme konuları öğretiyoruz. Gaziantep tarihi değerleriyle yoğun olan bir kent. Biz de başkanımız Fatma Şahin önderliğinde kültürel mirasımıza sahip çıkmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimize tarihi miraslarımıza sahip çıkılmasını öğretiyoruz" dedi.

UYGULAMALAR GERÇEĞİ ARATMIYOR

Minik öğrencilerin imitasyon tarihi eserleri kum havuzlarından büyük bir titizlikle çıkarttığı gözlemlendi. Uygulamaya katılan öğrencilerden Yusuf Ethem Karataş, "Tarihi eserler çok önemli, sildikten sonra kırmadan çıkartmalıyız. Tarihi eserlerin hangi döneme ve hangi ülkelere ait olduğunu öğreniyorum. Bunları öğrenmek çok güzel bir duygu" dedi. Proje kapsamında 7-11 Kasım tarihleri arasında 500 öğrenciye eğitim verilmesi hedefleniyor. İHA