Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde, “Ben Geleceğim, Geleceğine Bugünden Sahip Çık” sloganıyla yola çıkan ‘Çocuk Üniversitesi’, “Bilim Atölyesi” programlarıyla start aldı.‘Çocuk Üniversitesi’ projesi ile çocuklara üniversitenin tanıtılması ve bilim, sanat, teknoloji gibi alanlarda somut fikirler edindirilmesi amaçlanıyor.

Hukuk Fakültesi konferans salonunda çocuklara yönelik gerçekleştirilen programda Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü İbrahim Yıldırım, çocuklara proje ile ilgili bilgi verdi.

GELECEĞİN LİDERLERİ YETİŞECEK

Yıldırım, gerçekleştirilen proje ile geleceğin liderlerini ve bilim adamlarını yetiştirmeyi amaçladıklarını belirterek, “Hasan Kalyoncu Üniversitesi yeni girişimlerine, yeni programlarına elemanlarının katkıları ile yine devam ediyor. Şimdi bu tatil dönemini değerlendirmeye çalışıyoruz. Sevgili çocuklar hepimiz daha güzel bir gelecek için çabalıyoruz ve çaba göstermek için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Dolayısıyla sizler geleceğimiz için geleceğiniz için geleceğin üniversitesine geldiniz. Burası geleceğin üniversitesi, sizleri geleceğe hazırlayacak. Bu geleceğin üniversitesinin aslında temel bir hedefi, temel bir planı var. Liderler ve bilim adamları yetiştirmek. Çünkü gelecek liderlerin ve bilim adamlarının olacaktır" dedi.

EN TATLI DERS

Çocuklara seslenen Yıldırım, “Geleceği liderler belirliyor; geleceği bilim adamları belirliyor. İşte Hasan Kalyoncu Üniversitesi de kuruluş amacı itibariyle ve misyonu itibariyle liderleri ve bilim adamlarını yetiştirmek üzere kurulmuş bir üniversite. Çocuklar çok güzel hayaller kurarlar. En güzel fikirler çocuklardan çıkar. İşte Hasan Kalyoncu Üniversitesi sizlerin hayallerinizi ve fikirlerinizi geliştirmenizde ve bu hayallerinizi ve fikirlerinizi arkadaşlarınızla paylaşmanızda imkan sağlayacak çok güzel bir program düzenledi. 5 gün boyunca sizler bize misafir olacaksınız. Hatta projenin ismi çocuk üniversitesi olduğuna göre sizler bizlere öğrenci olacaksınız. Üniversitemiz sizlerle daha güzelleşecek. Hiç bu kadar tatlı, güzel öğrenciler görmemiştim ben burada ders anlatırken” ifadelerini kullandı.

2 HAFTA SÜRECEK

Yıldırım’ın konuşmalarının ardından üniversite görevlileri tarafından çocuklara, üniversite kütüphanesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve çeşitli birimler gezdirildi. Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Çocuk Üniversitesi’ projesinin 2 hafta boyunca hafta içi devam edeceği ve 7 Şubat Cuma günü sona ereceği bildirildi.

HABER MERKEZİ