İlkokul birinci sınıf öğrencileri okuma yazmayı öğrenmeye başlamalarını kursiyer kadınların yaptıkları yaş pasta ve ikramlarla kutladı.

Kalkınma Bakanlığının Sosyal Destekfaaliyetleri kapsamında Yavuzeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Yavuzeli Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından yürütülen “Sodesle Kadınlarımız Üretiyor Projesi” kapsamında açılan Aşçılık Kursuna katılan kursiyerler yaptıkları pastalarla çocukların yüzlerini güldürüyor. Yavuzeli Halk Eğitim Merkezi'nde 18-60 yaş arasındaki 100 bayanın eğitim gördüğü kurslardan biri Aşçılık eğitimindeki kursiyerler, hazırladıkları yaş pasta ve çeşitli yiyecekleri Aşağıkayabaşı Mahallesi'ndeki Vahide Körükçü İlkokulu birinci sınıf öğrencilerine ikram etti.

HEYECANLARINI PAYLAŞTILAR

Kursiyer kadınlar çocukları ikramları ile sevindirdikleri çocukların yeni öğrenmeye başladıkların okuma, yazma heyecanlarını da paylaştı. Yavuzeli Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Sinan Dalkılıç, “Yöresel kıyafet dikimi ile kaybolmaya yüz tutan kültürümüzü yeniden canlandırmak, yapılan çeyiz ürünleri ile gelin olacak genç kızlarımızın hayaline bir nebzede olsa katkı da bulunacaklarını, okullarda eğitim gören kız öğrencilerimiz ile maddi olanakları kısıtlı bayanlarımızın saç ve cilt bakımını yapacağız. Yine ilçemiz genelindeki öğrencilere de yaş ve çeşitli kuru pasta sunumları ile ilgili sürprizlerin devam edecek. Sürpriz karşısında şaşkınlıkları gözlerinden okunan çocuklarımızın yüzlerini gülümsetmenin mutluluğunun her şeyin üstündedir” şeklinde konuştu. İHA