Etkinlikler Masal Parkı'ndaki uçurtma şenliği ile sona erdi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Yıldırım, bugünün, çocukların haklarını garanti eden günlerden birisi olduğunu belirtti.Gaziantep Adliyesi Baro salonunda Av. Deniz Kütük Duran ise çocuklara daha güzel günleri yaşatmak için var güçleriyle çalışacaklarını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından "20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü" dolayısıyla düzenlenen balon ve uçurtma şenliğinde renkli görüntüler oluştu. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen programda, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Her insanın doğuştan belirli haklarla dünyaya geldiğini dile getiren Yıldırım, "Bu haklar tüm insanlar için özellikle çocuklar için asla ertelenemez, devredilemez haklardır. İnşallah savaşın, göçlerin, yoksulluğun ve sıkıntıların olmadığı bir dünya diliyoruz." dedi.

YÜRÜYÜŞ YAPILDI

Törenin ardından ellerinde Türk bayrakları bulunan çocuklar, Demokrasi Meydanı'ndan Gar Meydanı'na kadar "Çocuk Hakları Farkındalık Yürüyüşü" gerçekleştirdi. Burada bulunan 15 Temmuz Şehitler Müzesini de gezen çocuklar, hain darbe girişimini anlatan videoları izledi.

Daha sonra Masal Parkı'nda düzenlenen uçurtma şenliğine katılan çocuklar, büyük bir heyecanla rengarenk uçurtmalarını havalandırdı. Sonbaharın eşsiz renk tonları ile rengarenk uçurtmaların oluşturduğu görüntü, izleyenlere de adeta görsel şölen sundu.

BARO ÇOCUK HAKLARINA DİKKAT ÇEKTİ

Gaziantep Adliyesi Baro salonunda Av. Deniz Kütük Duran tarafından yapılan açıklamada, çocuk haklarına dikkat çekti. Deniz, “Bir çocuğun tüm masumiyetiyle şarkı söylerken yanı başında patlayan bomba, aslında biz büyüklerin yüreğine düşmelidir. Çocukların ne şarkıları ne oyunları ne de rüyaları; patlayan bombalarla, toplarla, silahlarla yarım kalmamalıdır. Tüm bu saydıklarımızın ötesinde en vahim olanı da ruhu ve yüreği simsiyah olan istismarcılar nedeniyle manevi dünyalarında kapanmayacak yaralar açılmasıdır. . Bizler, çocuklarımızın haklarını korumak ve onlara güzel günleri yaşayacakları bir dünya inşa etmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” ifadeleri yer aldı. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT