Bu yıl Gaziantep’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen TRT 36. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği Programı, Güney Kore, Çin, Japonya, Belarus, Arnavutluk ve Suriye gibi ülkelerin de aralarında bulunduğu 36 ülkeden çocukların katılımıyla yapılıyor. Büyük bir coşkunun yaşandığı kutlama etkinlikleri 23 Nisan'da yapılacak olan final ile sona erecek.

VALİ İLE START VERDİLER

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şenliklerine katılmak üzere şehrimize gelen çocukları Gaziantep Valisi Erdal Ata'yı ziyaret etti. Çocuk misafirler Vali Ata’dan sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti. Çocukları Belediyede ağırlayan Şahin misafir ettiği çocuklara hitaben, "Sizler bizim dünümüzsünüz, bugünümüzsünüz, yarınımızsınız. Sizler bizim istiklalimiz, sizler bizim istikbalimizsiniz’’ dedi. Ziyaretlere 36 ülkeden çocuk misafirlerin yanı sıra TRT Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Koyuncu da katıldı.

ATA: GELECEĞİMİZ ÇOCUKLARIMIZDADIR

Vali Erdal Ata dünya çocuklarını Gaziantep’te ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk çocuklara çok önem verdiği için 23 Nisan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılış gününü çocuklara bayram olarak armağan etmiştir. Gerek ülkemizin gerekse dünyanın geleceği çocuklarımızdadır. Biz onları ne kadar iyi yetiştirirsek hem ülkemizin hem de dünyanın geleceği o kadar garanti altında olacaktır. Bu tür etkinliklerin ülkelerin çocuklarının birbirlerini tanıma ve birbirlerinin kültürlerini tanıma bakımından çok büyük faydası olduğuna inanıyoruz. Bizler birbirimizi ne kadar çok iyi tanırsak aramızdaki dostluk kardeşlik ilişkilerinin de o derece üst düzeye çıkacağına inanıyorum. Gelecekte dünya barışının sağlanmasında da siz çocuklara büyük görevler düşüyor. Çünkü sizler bugünün küçükleri yarının büyükleri olarak ülkenizde devlet yönetiminde çeşitli kademelerde görev alacaksınız’’ dedi.

DÜNYA ÇOCUKLARINA GAZİANTEP’İ ANLATTI

Vali Ata çocuklara Gaziantep’ten bahsetmek istediğini söyleyerek, "Gaziantep 5600 yıllık tarihi olan bir kenttir. Tarihi İpek Yolu’nda kurulmuş ve birçok medeniyete ev sahipliği yapan bir kenttir. Önemli bir sanayi ve ticaret merkezidir burası. Türkiye’nin 6’ıncı büyük kentidir. Ümit ediyorum misafirlerimiz Gaziantep’te hoşça vakit geçirirler ve hem de bölgemizi ve ilimizi tanıma fırsatı bulurlar. Gaziantep aynı zamanda bir müzeler kentidir. 14 tane müzemiz var. Dünyanın en büyük müzesi ilimizde bulunmakta, dünyada yapılan ilk yazılı antlaşma yine ilimizin Karkamış ilçesinde yapılmıştır. Ayrıca Karkamış Antik Kenti, Dülük Antik Kenti, Zeugma Antik Kenti ve Yesemek Gaziantep sınırları içinde bulunmaktadır. Ümit ediyorum bunların bir kısmını görme şansı olur çocuklarımızın ve misafirlerimizin’’ diye konuştu.

ŞAHİN HEYECANLIYDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, bütün çocukların kendilerinin hem dünü, hem bugünü hem de yarınları olduğunu ifade ederek, ‘’ Bütün çocuklarımıza, ailelerine, hocalarımıza TRT’ye hem ülkemize, hem şehrimize hem de büyükşehir belediyemize hoş geldiniz diyorum. Gaziantep bir medeniyet şehridir. Bir kültür şehridir. Bir kardeşlik şehridir. Bir hoşgörü şehridir. Aynı zamanda Gaziantep kuşatan, kucaklayan bir şehirdir. Bütün medeniyetler burada uygarlığının en zengin dönemini yaşamıştır. Hitit Medeniyetini de Gaziantep’te görebilirsiniz. Roma Medeniyetini de Gaziantep’te görebilirsiniz. Selçuklu ve Osmanlı Medeniyetlerini de Gaziantep’te görebilirsiniz. Ayrıca Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk Milli iradenin tecelli ettiği günü çocuklarımıza hediye etmiştir. Buda dünyada bir ilktir’’ dedi

DÜNYA'YI SİZLER YÖNETECEKSİNİZ

Çocuk Şenliklerini Gaziantep’te düzenleyen TRT’ye teşekkürlerini ileterek, misafir ettiği çocuklara hitaben, "Benim sizlerden bir ablanız, bir teyzeniz olarak bir istirhamım var. Yarın bizim yerimizde sizler olacaksınız. Karar mekanizmalarında sizler olacaksınız. Dünyayı ülkeleri sizler yöneteceksiniz. Bugün dünyadaki çarpıklığı inşallah siz gidereceksiniz. Yoksulluktan dolayı ölen çocukları, 5 yaşına gelmeden temiz suyu bulamadığı için hayatını kaybeden çocukları, savaşta ölen çocukları, çatışmada ölen çocukları terörde ölen çocukları en büyük sorun olarak görüp bugün bu dünyanın yaşadığı sorunu çözme gücüne ulaştığınızda barış için, huzur için, kardeşlik için çok daha güçlü bir duruşla durmanızı ve barışın büyüdüğü, savaşın azaldığı, kanın ve gözyaşının durması için mücadele etmenizi bir büyüğünüz olarak sizlerden rica ediyorum’’ dedi.

KOYUNCU: HEPİNİZ GAZİANTEP’İN TADINI ÇIKARIN

Ziyaretler sırasında çocuklara eşlik eden TRT Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Koyuncu, Gaziantep’in çok güzel bir şehir olduğunu söyleyerek, "35 ülke artı Suriye ile birlikte 36 ülkenin iştirak ettiği bir etkinlik. Yaklaşık bir hafta sürecek etkinlikler çerçevesinde şu ana kadar göstermiş oldukları konukseverlikten dolayı sayın büyükşehir belediye başkanımızın şahsında bütün Gaziantep halkına göstermiş oldukları konukseverlik için çok teşekkür ediyorum. Bütün çocuklara iyi eğlenceler diliyorum. Gaziantep Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri güzide bir şehrimiz Türkiye’nin 6. Büyük şehridir. Sanayisi çok büyük olan bu şehrin gezilip görülecek birçok yeri var. Gaziantep çok güzel bir şehir hepiniz tadını çıkarın diyorum .herkese iyi eğlenceler diyorum" şeklinde konuştu.

ATA ve ŞAHİN ÇOCUKLARA HEDİYELER VERDİLER.

Çocuk misafirleri makamlarında ağırlayan Vali Ata ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, çocukların ülkelerinden kendileri için getirdikleri hediyeleri kabul ettiler. Ayrıca Ata ve Şahin misafir ettikleri tüm çocuklara hediyeler verip onlarla hatıra fotoğrafı çektirdiler.

MASAL PARKINDA BÜYÜK ETKİNLİK

Bu yıl 36. düzenlenen ve TRT yayınlanan Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği Etkinliği kapsamında ilk eğlence programı Masal Park içinde başladı. Asya, Afrika ve Avrupa’dan gelecek çocuklar ile bin 250 civarında çocuğun katıldığı etkinlikte yüzler güldü. Masal Parkın'daki törende konuşan Vali Erdal Ata, Dünya çocuklarını Gaziantep’te doyasıya bir eğlence ve şenliğe davet ederek,, yapılacak şenlikler ve kongrelerde çocuklara yönelik birçok faaliyetin olacağını açıkladı. Dünyada artan siyasi belirsizlik, savaş ve afetlere karşı hep birlikte dur diye bilmek için, çocuklara temiz bir dünya ve çevre bırakabilmek için mücadele edilmesi gerektiğini kaydetti. Ata, “Sevgili çocuklar sizler ülkelerinizde dünya barışı için birer elçi olacaksınız. Şimdi burada gönlünüzce eğlenip ülkenize döndüğünüzde ülkemizin ve şehrimizin tanıtımını yapmanızı istiyorum.” diye konuştu.

OYUN ALANLARI VAR

İçerisinde çocuklara yönelik oyun alanlarının ve birçok etkinliğin bulunduğu Çocuk Dünyası Gaziantepliler tarafından yoğun ilgi gördü. Anne ve babalarıyla birlikte Çocuk Dünyası’na gelen miniklerin heyecanı ve eğlenceli halleri görülmeye değerdi. Çocuklar en çok palyaçolara ve temsili çizgi film kahramanlarına ilgi gösterdiler. Çocuklarının eğlencelerine ortak olan aileler, 23 Nisan Şenliklerinin Gaziantep’te yapılıyor olmasından çok memnun olduklarını söylediler. Açılışı gerçekleştirilen Çocuk Dünyası’nı kendilerinin ve çocuklarının çok beğendiklerini söyleyen anne babalar organizasyonda emeği geçen herkesten Allah razı olsun çocuklarımız çok eğleniyor dediler. BAHRİ GEBEL