Burası eskiden Çocuk Yuvasıydı… Polis Merkezi yapılmak üzere 1.5 sene önce yıkıldı. Ancak o gün bu gündür tek bir çivi çakılmadığı gibi, içerisinde yetişmiş çok sayıda ağacın da bulunduğu arsa madde bağımlılarının meskeni haline geldi. Yıkılan enkazın üstüne, çöplerin de atılmasıyla arsa tam anlamıyla çöplük haline geldi. Mahalleli buranın bir an önce karakol yapılarak hem çirkin görüntüden hem de madde bağımlılarının elinden kurtarılmasını istiyor.

YILLARDIR BEKLİYORUZ

Şehrin göbeğinde bu tür görüntülerin marka şehre yakışmadığını, geceleri buraya her türlü insanın geldiğini ve bundan rahatsız olduklarını belirten mahalleli, "Polise şikayet ediyoruz. Polis geliyor ve gerekeni yapıyor, ancak 3-5 gün sonra yeniden geliyorlar. Bunlar geçici çözüm. Bizler bu alanın bir an önce enkazdan kurtarılarak ne yapılacaksa yapılması gerekiyor. Karakol yapılacağını söylediler. Yıllardır bekliyoruz. Hiç bir çalışma yok" dedi.

MUHTAR:KARAKOL YAPILACAK

Seferpaşa Mahalle Muhtarı Ali Kaplan, mahalleye verilen hizmetlerden memnun olduklarını, tek sorunlarının enkaz halinde duran Çocuk Yuvası'nın yerinin bir an önce karakol yapılarak hizmete kazandırılması olduğunu söyledi. Ali Kaplan, belediye yetkililerinden buranın karakol olacağına dair bilgi aldıklarını ve bunun kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Tabi buradaki görüntü hoş değil. Yıllardır boş duruyor. Daha önce bazı sıkıntılar olduğunu duymuştuk, ancak bunların çözüldüğünü öğrendik. Burası karakol yapılacak. İnşaata bir an önce başlanacağını öğrendik" dedi.

İŞ MAHKEMEYE KADAR GİTMİŞTİ

Gaziantep İl Özel İdaresi kapanmadan çok önce burası polis merkezi yapılmak üzere Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne tahsis edildi. İddialara göre, büyükşehir ile emniyet müdürlüğü arasında proje ve buranın mülkiyeti konusunda sıkıntı yaşandı. Konu mahkemeye taşındı ve Emniyet müdürlüğü mahkemeyi kazandı. HABER MERKEZİ